Ferrero Rocher Skillet Cookie


 Skillet cookie eli pannukeksi on amerikkalainen jättikeksi, joka tehdään yleensä uunin kestävälle valurautapannulle, mutta keksi onnistuu myös irtopohjavuokaan tai piirakkavuokaan. Olen testannut ideaa jo pari kertaa ja molemmat ohjeet löytyvät sekä blogista että youtubesta. 

Poikani löysi netistä kivan videon, jossa jättikeksi täytettiin Ferrero Rocher konvehdeilla, joten täytyihän meidän heti testata ideaa. Tästä jättikeksistä tuli niin ihanaa, että sitä voisi tarjota vaikka hienommissakin juhlissa. Erityisen hyvin tämä sopisi kesän rentoihin illanviettoihin. Keksi on melko makea, joten pannulta syö vähintään 15 henkilöä.


20-24cm pannu/kakkuvuoka/piirakkavuoka


Keksitaikina:

5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
200 g pehmeää voita
2 dl fariinisokeria
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria tai 1 tl vaniljajauhetta
2 kananmunaa
200 g tummaa suklaata


Lisäksi:

20 kpl Ferrero Rocher konvehtia
noin 1 dl Nutellaa



  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kiertoilmalle riittää 160 astetta.
  • Vaahdota pehmeä huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään. Voi pehmenee huoneenlämmössä parissa tunnissa, mutta sen pehmenemistä voi myös nopeuttaa lämmittämällä voita mikrossa 10 sekunnin pätkissä, kunnes voi pehmenee, mutta ei sula.
  • Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita sähkövatkaimella seos nopeaa tasaiseksi.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen pienissä erissä. Sekoita sähkövatkaimen hitaimmalla moodilla, kunnes seos on tasaista.
  • Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita taikinan joukkoon lusikalla.
  • Voitele pannu/vuoka rasvalla. Pohjan voi vielä vuorata leivinpaperilla, mutta se ei ole välttämätöntä.
  • Painele noin 1/3 keksitaikinasta pannun/vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
  • Nosta Ferrero konvehdit taikinan keskelle ja ripottele päälle vielä Nutellaa. Nutellaa voi pehmittää mikrossa 15 sekunnin pätkissä.
  • Kauli loppu keksitaikina kahden leivinpaperin välissä levyksi ja nosta pannun/vuoan päälle kanneksi. Painele reunat vuoan sisälle huolella ja siisti reunat.
  • Paista jättikeksiä 25-30min. Pieniä keksejä paistetaan 10-15min.
  • Anna keksin jäähtyä ennen leikkaamista.


Me koristelimme keksin vielä isolla suklaamunalla, Nutellalla, minisuklaamunilla ja Twix-patukoilla. 

Tämän tyyliset leivonnaiset ovat olleet suosittuja Instagramissa ja TikTokissa jo parin vuoden ajan. Olemme pojan kanssa kerenneet testaamaan tämmöisiä ohjeita jo pariin kertaan. 

Tämä keksipiirakka on täytetty Kinder Bueno suklaapatukoilla ja Nutellalla. Lisäksi testasimme näitä minicookiekuppeja, joissa oli myös täytteenä Nutellaa. Molemmat olivat todella herkullisia, mutta paras lopputulos tulee ehdottomasti jättikeksistä!



Keksi ei välttämättä vaadi mitään koristelua, sillä se on kaunis tällaisenaan. Överikoristelu sopii loistavasti esim. lastenjuhiin. Aikuisille tähän päälle voi nakata muutaman syötävän kukan. 

Tämä on ehdottomasti herkullisin keksi mitä olen tähän mennessä maistanut!




Kommentit