Cookie cups

 


 

Cookie taikinasta voi loihtia paljon erilaisia leivonnaisia, kuten brownies leivoksia tai jäätelöä. Tällä kertaa testasin Instagramistakin tuttuja keksimaljoja, joissa on cookie taikinaa ja suklaa-hasselpähkinälevitettä.

Käytän leivonnassa ruskeana sokerina yleensä fariinisokeria, mutta se oli minulta tällä kertaa loppu, joten päädyin käyttämään ruokokidesokeria. Tästä tulikin aivan täydellisiä keksejä, joten aion ehdottomasti jatkossa käyttää kyseistä sokeria cookies kekseihin!


Cookie taikina


100 g pehmeää voita
1,2 dl ruskeaa sokeria
¾ dl sokeria
1 kananmuna
2,4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
150 g tummaa suklaata
 
 
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään haarukalla tai sähkövatkaimella. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lisää lopuksi rouhittu suklaa.
 
 
 
Keksitaikinan voi tehdä myös supersuklaisena. Siihen minulta löytyy ihana ohje täältä.
 
 
 

 
Voitele pieni annosmalja rasvalla. Painele noin 80 g taikinaa vuoan pohjalle ja nosta päälle nokare Nutellaa (n.30g). Nosta päälle pala keksitaikinaa (n.45g) ja painele taikinat reunoilta yhteen. Paista maljoja 170 asteessa 15min.
 
 
 
 

Taikinan voi myös pakastaa tai säilöä jääkaappiin pariksi viikoksi.
Ohjeella saa tehtyä 18 tavallista cookieta. 
 
Jos ei halua käyttää Nutellaa, voi sen korvata esim. paistonkestävällä hillolla tai maapähkinävoilla.

 




 

Kommentit