Kahvijäätelö


Kahvijäätelö on yksi suosikkijäätelöistäni, mutta kauppojen valmisjäätelöt ovat harmittavan mauttomia ja täynnä ilmaa. Paras jäätelö tulee italialaisen gelaton ohjeella, mutta sen valmistamiseen tarvitaan jäätelökone. Tämä ohje on super nopea ja helppo eikä jäätelömassaa tarvitse sekoittaa pakastuksen lomassa lainkaan. Lopputulos muistuttaa myös paljon pehmeää ja makurikasta gelatoa.


5 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
3 tl pikakahvijauhetta


Laita kerma ja pikakahvijauhe kattilaan. Lämmitä seosta, kunnes kahvi liukenee. Anna seoksen jäähtyä ja kaada se sitten kulhoon. Peitä kulmo kelmulla ja nosta jääkaappiin yön ajaksi. Vaahdota seos seuraavana päivänä kermavaahdon tapaan. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita seos varovasti tasaiseksi. Kaada seos pakastuksen kestäviin rasioihin ja pakasta vähintään 6h ajan.




Kommentit