Punaherukkavaahtokarkit

Poimin pihaltamme viinimarjoja ja halusin leipoa niistä jotain uutta. Bongasin tämän reseptin KakkuKatrin blogista ja minun oli ehdottomasti testattava ideaa. Olen aiemmin testannut mm. lakritsivaahtokarkkeja, joista tuli aivan täydellisiä! Nämäkin olivat todella hauska kokeilu, sillä makeiset maistuvat aavistuksen vispipuurolle! 

 

 20x20 cm vuoka

1 dl marjasosetta
4 tl liivatejauhetta
3/4 dl vettä
1 1/4 dl glukoosisiirappia
1,5 dl sokeria

  • Mittaa marjasose ja liivatejauhe mikron kestävään kulhoon. 
  • Sekoita ja anna turvota.  
  • Mittaa kattilaan vesi, glukoosisiirappi ja sokeri. 
  • Lämmitä seosta varovasti kunnes sokeri on liennut seokseen.
  • Laita liivatemarjaseos mikroon noin puoleksi minuutiksi. 
  • Kaada seos monitoimikoneen kulhoon ja vatkaa hiljalleen.
  • Keitä sokeriliemi 130 asteiseksi hieman keskilämpöä suuremmalla lämmöllä.
  • Kaada sokeriseos ohuena nauhana liivatemarjaseokseen koko ajan sekoittaen. 
  • Vaahdota seosta noin 10 minuuttia, kunnes se on kuohkeaa ja vaaleaa.  
  • Levitä leivinpaperi vuoan pohjalle ja öljyä leivinpaperi.  
  • Kaada seos leivinpaperin päälle tasaisesti. 
  • Siiviöi päälle hieman tomusokeria.
  • Anna jähmettyä huoneenlämmössä vähintään 4 tuntia. 
  • Kumoa jähmettynyt levy rasvalla voidellulle leivinpaperille ja leikkaa paloiksi rasvalla voidellulla terävällä veitsellä.
  • Pyörittele palaset tomusokerissa, jotteivat ne tarraa toisiinsa kiinni.




Vaahtokarkit kannattaa säilyttää huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa.

Nämä ovat todella kiva lahjaidea! Laitoin pursotinpussiin vohvelituutin, täytin sen vaahtokarkeilla ja solmin koko komeuden narulla. Vaahtokarkit voi laittaa myös jäätelökulhoon ja kääriä sellofaaniin.




Kommentit