Smoothie perusohje


Olen aiemmin maininnut, että mielummin syön kuin juon hedelmät. Mutta marjat ovat poikkeus. Minulla on tapana tehdä lähes joka päivä välipalaksi smoothie juomat banaanista, mansikoista ja mustikoista. Näin tulee huomaamatta saatua iso määrä antioksidantteja, kuituja ja vitamiineja. Vanhin poikamme on innostunut tästä myös todella paljon. 

Tässä on paras perusohje smoothielle, johon voi käyttää mitä tahansa marjoja tai hedelmiä. Joukkoon voi lisätä myös esim. jauheita ja siemeniä, mikäli haluaa juomasta ruokaisemman. Lisää vinkkejä löytyy postauksen lopusta.


2-3 hengelle

350 g marjoja ja/tai hedelmiä
1 banaani
3 dl nestettä (vesi, mehu, jogurtti, kookosmaito ym)



Laita ainekset blenderiin ja hienonna tasaiseksi juomaksi.

Minä käytän juomaan banaanin lisäksi jäisiä mansikoita ja mustikoita. Jos seoksesta haluaa täysin sorbettimaisen, kannattaa banaaninkin olla jäinen.

Nesteenä käytän yleensä vettä, niin juomaan ei tule lisättyä sokeria. Mehut sopivat smoothiejuomiin kuitenkin hyvin. Jos haluaa välttää sokeria, voi joukkoon ripauttaa 1 tl fun light mehutiivistettä.

Smoothien voi makeuttaa sokerin lisäksi myös stevialla, erytritolilla (karppisokeri) tai xylitolilla.

Jos seoksesta haluaa smoothiekakun, lisätään täytteen joukkoon 5 liivatelehteä tai 2 tl agar agar jauhetta. Pohjan voi tehdä esim. pähkinöistä ja taateleista. Lue lisää täältä.

Jos juomasta haluaa ruokaisamman, voi joukkoon lisätä 1-2 rkl proteiinijauhetta.
Joukkoon voi myös lisätä esim. chia-siemeniä, maca-jauhetta, spirulinaa, marjajauhetta, gojimarjoja ym.

Suosikki vihersmoothiessani on kiiviä, viinirypäleitä, banaania, pinaattia, limeä ja appelsiinia. Kannattaa testata myös pina colada smoothieta, johon tulee vain ananasta ja kookosmaitoa!
Lisää smoothieresepteä löytyy täältä.

Alla olevalla videolla kerron myös terveellisistä välipaloista!




Kommentit