Terveisiä Tallinnasta!


Olen päässyt viime viikkoina vierailemaan useassa eri maassa ja nauttimaan hyvien ystävien seurasta. Olen kuukauden sisään matkustanut mm. Saksassa, Belgiassa ja Virossa. Tämä viimeisin reissu sijoittui Tallinnaan, jossa olen käynyt usein ystäväni, Heidin, kanssa. Meillä on aina super hauskaa ja mukaan mahtuu paljon hyvää ruokaa, rentoutumista ja shoppailua.

Meidän oli tarkoitus lähteä yhdessä Tallink laivalla Helsingistä kohti Tallinnaa, mutta jäätävien tietöiden takia myöhästyin laivasta 3 min. Menin ostamaan uutta lippua, mutta huomasin että olin jostain järjettömästä syystä pakannut passini pois käsilaukustani! Soitin miehelle itku kurkussa ja hän ajoi Turusta asti Helsinkiin tuomaan passia ja pääsin lopulta matkaan toisella laivalla. 

Pahinta minulle oli vaivata muita ihmisiä moisen virheen takia, mutta mies vakuutteli että asiasta ei ollut vaivaa. Tarinassa kävi itse asiassa super hyvin, sillä mies meni satamasta suoraan työpaikalleen Helsinkiin ja he tekivät suuren harppauksen tutkimuksissaan sen takia! Etänä asia oisi jäänyt kuulemma huomioimatta! Että joskus hatarasta päästä on hyötyä! 

Kun lopulta pääsin perille, odotti Heidi satamassa ja menimme syömään Vanhaan kaupunkiin Peppersack ravintolaan, joka on yksi suosikeistamme. Siellä on todella hyvä ruoka ja ihana keskiaikainen tunnelma. 



Yövyimme Tallink spa & conference hotellissa, jossa oli upea kylpyläpuoli. En yleensä nauti saunoista, mutta kylpylästä löytyi ihana 40 asteinen höyrysauna, jossa olisi voinut löhötä tunti tolkulla! Huoneet olivat oikein siistejä ja aamupala ihan hyvä. Eräällä ystävälläni oli huono kokemus hotellista likaisten huoneiden takia, mutta itse kyllä voisin mennä kyseiseen paikkaan uudelleenkin yöksi.



Tallinnan kaunein kohde on ehdottomasti Vanha kaupunki, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Se on rakennettu 1200-1500-luvuilla ja nykyisin alueella on upeita ravintoloita ja kahviloita. 

En yleensä osta valmisleivonnaisia, mutta Tallinnassa näitä tulee aina nautittua paljon, sillä tarjonta on siellä aivan loistava. Mm. Rukis ja Levier ovat kauniita ja herkullisia kahviloita. Törmäsimme myös uuteen hauskaan kakkukahvilaan nimeltä MyCake



Hintataso alkaa olla Suomen luokkaa kaikkialla, mutta juomat ovat yhä hieman edullisempia. Itse juon yleensä aina alkoholittomia versioita, jotka olivat myös todella hyviä.




Jos pitää leipomisesta, kannattaa ehdottomasti tsekata leivontakauppa, Gemoss. Sieltä löytää lähes mitä vain edulliseen hintaan! Hamstraamme Heidin kanssa sieltä aina korikaupalla tavaraa kyseisestä liikkeestä. Tallinnaan kannattaa ehdottomasti lähteä ison laukun kanssa!




Kävimme myös Banksy näyttelyssä, joka on avoinna 27.10 asti Tallinnassa.

Banksy
 on kansainvälisesti tunnettu, anonyyminä esiintyvä englantilainen taiteilija, joka on tehnyt graffiteja, maalauksia, installaatioita ja piirustuksia sekä yhdistänyt töitään erilaisiin provosoiviin tempauksiin. 

Hänen työnsä ovat luonteeltaan usein poliittisia tai humoristisia. Banksyn omaleimaisella sapluunatekniikalla tehtyjä maalauksia on nähty Lontoossa ja monissa muissa kaupungeissa eri puolilla maailmaa. Hän kehitti tämän tekniikan aikoinaan maalaamisen nopeuttamiseksi, jottei virkavalta kerkeisi puuttua hänen puuhiinsa.

Graffitien maalaaminen luvatta julkisille paikoille on Englannissa erityispykälin määritelty rikos. Siksi Banksy on etsintäkuulutettu, eikä hän ole voinut osallistua näyttelyidensä avajaisiin. Banksya onkin usein nimitetty ”sissitaiteilijaksi” ja ”taideterroristiksi”.


Näyttely oli todella upeasti koottu. Teokset olivat hienoja ja hauskoja, mutta yhä hyvällä maulla toteutettu. Suosittelen lämpimästi tutustumaan aiheeseen tarkemmin.






Latasin YouTubeen ja Tiktokiin lyhyen matkavlogin sekä videon, jossa esittelen kaikki ostetut vaatteet. Minun ei ollut tarkoitus ostella näin paljoa, mutta sitten törmäsimme Mohiton liikkeeseen, joka on yksi suosikeistani maailmassa, joten kyllähän siinä lähti sokka irti. 

Ihana reissu oli kaikenkaikkiaan! Kiitos Heidille matkaseurasta!





Kommentit