Halloween piparitalo


Innostuin tänä syksynä taiteilemaan piparkakkutalon Halloweenia varten. Löysin Tigerista mustia koottavia piparitaloja, mutta ensimmäinen talo oli sen verran palasina, että ostin varalta toisenkin. Saipahan halloween koristeen sekä eteiseen että keittiöön.


Osat on koristeltu pikeerillä, jonka teen kananmunan valkuaisesta ja tomusokerista. Mustaa pikeeriä saa sekoittamalla perusmassan joukkoon kaakaojauhetta ja mustaa elintarvikeväriä. Pikeeriä voi värjätä parhaiten geeli/pastaväreillä. Kannattaa ottaa huomioon, että pikeerin väri tummuu parin tunnin kuluessa, joten juuri sekoitettu sävy ei tule olemaan lopullinen. 




Lähes kaikki koristeet on tehty pikeeristä. Haamut, kurpitsat ja luut pursotin leivinpaperille ja kiinnitin ne myöhemmin osasiin kiinni. Osat kannattaa koristella ennen kiinnittämistä.

Kiinnitän seinät yleensä sulalla sokerilla ja katon pääasiassa pikeerillä.





Piipusta tuleva savu on colan makuista hattaraa. Tämä ja kurpitsakarkit ovat myös Tigerista.

Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, sillä aluksi näyttä siltä ettei talosta tullut ollenkaan visioni mukaista. Mutta loppujen lopuksi kaikki sopi yhteen hyvin. 

Joka kerta kun väkerrän jonkinlaista piparitaloa, mietin alkuun mihin hullutukseen olen taas lähtenyt mukaan. Mutta kun koristelua jatkaa pidemmälle, tulee tästä todella terapeuttista eikä hommaa malta lopettaa lainkaan. 



Toinen talo on vaaleampi, mutta sopii silti vielä teemaan. Silmät ovat valmiskoristeita. 
Mustat kuviot on tehty elintarviketussilla.

Katon maalasin ohuelti mustalla pikeerillä, jotta keksin kattokuvio jäi jonkin verran esiin.



Tein talon kokoamisesta kaksi lyhyttä videota TikTokiin ja YouTubeen.

Toinen talo oli esillä Charmia päivillä, joka oli Charmian työntekijöiden teemapäivä. Tähän kuului koulutusten lisäksi eri kisailuja ja minä pääsin vetämään leivontarastia, jossa koristeltiin pipareita ja sekoitettiin mocktail juomia. Yhdellä rastilla vetäjänä oli muusikko ja Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Tero Pennanen. Tästäkin löytyy pieni videokooste some kanaviltani.



Tämän talon ikkunoissa paistaa kaksi kynttilää. Edellisen talon ikkunoissa voi bongata pieniä haamuja tai kurpitsoja. Vaikea sanoa kumpi näistä on suosikkini, mutta ehkä tuo ensimmäinen vie kuitenkin voiton.
 







Kommentit