Keksivoikakku

 

Julkaisin vuosi sitten ohjeen helppoon Biscoff-tahnasta tehtyyn kakkuun, johon tarvitaan vain kolme raaka-ainesta. Kakku syntyy pelkästään keksivoitahnasta, kananmunista ja ripauksesta leivinjauhetta. Kakku on ihanan kuohkea ja sen maku hipoo täydellisyyttä!

Tämä ohje sopii loistavasti myös jouluun, sillä kakku onnistuu piparkakuista tehdystä keksivoitahnasta. Biscoff-tahnaa löytyy kaupoista valmiina, mutta sen valmistus kotona piparkakuista on todella helppoa. Biscoff-tahnassa on jotain piparimaista, mutta oikea joulun tunnelma tulee tietenkin aidoista piparkakuista. 


Keksivoikakku
8 hengelle
18 cm vuoka

 400 g keksivoitahnaa (kts. ohje alla)
1,5 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa

 Kuorrute:
125 g keksivoitahnaa


  • Jos keksivoi on jämäkkää, pehmitä sitä mikrossa 10 sekunnin pätkissä, kunnes seos notkistuu ja on helposti sekoitettavaa. 
  • Lisää joukkoon leivinjauhe ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.
  • Vuoraa kakkuvuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. 
  • Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 min. 
  • Anna kakun jäähtyä ja kuorruta se sitten notkistetulla keksivoitahnalla.

Kuorrutetta varten suosittelen melkeinpä käyttämään valmista keksivoitahnaa, jotta lopputulos on nätti ja sileä. Mutta itse kakkua varten voi hyvin käyttää itse tehtyä keksivoitahnaa!




Keksivoitahna

1 prk (n.400g) kondensoitua maitotiivistettä
260g piparkakkuja
100g voita

  • Hienonna keksit tehosekoittimessa. 
  • Lisää sula voi ja kondensoitua maito. 
  • Sekoita tasaiseksi massaksi ja purkita puhtaisiin purkkeihin. 

Mössö säilyy jääkaapissa parisen viikkoa.
Bastogne ja Biscoff keksit sopivat tahnaan myös todella hyvin.




Keksivoitahna on myös ihana joululahjaidea!
Purkin kylkeen voi myös kirjoittaa ohjeen helppoon keksivoikakkuun.

Hävikkiä välttääkseen tahnan ja kakun voi valmistaa joulun jälkeen ylijäämäpiparkakuista!

Gluteenittomaan kakkuun tulee tietty vain gluteenittomia keksejä!





YouTubesta löytyy myös ohjeet sekä keksivoin että keksivoikakun valmistukseen.





Kommentit