Luukku 19: Glögi


Kehittelin vuosia sitten ihanan glögiohjeen yhdistelemällä erilaisia mehuja. Tätä ei voi edes verrata kaupan valmisglögeihin, sillä tämä on niin herkullista. Suosittelen käyttämään kaikkia alla mainittuja mehuja, sillä ne vaikuttavat suuresti lopputulokseen. Tätä on ehdottomasti saatava ainakin kertaalleen ennen joulua!

4:lle

2 dl mustaherukkatiivistemehua
1 dl omenamehua (ei tiivistettä)
1 dl mustikkamehua (ei tiivistettä)
½ dl fariinisokeria
10 kpl kokonaista neilikkaa
noin 1 cm kokoinen pala inkivääriä
5 maustepippuria
4 kanelitankoa
 6 dl vettä
 
  Laita ainekset kattilaan ja keitä seosta miedolla lämmöllä noin 10min. Kaada glögi kannuun siivilän läpi ja tarjoile kylmänä tai kuumana. Mausteet voi ottaa talteen ja käytää myöhemmin vielä toiseenkin satsiin.




Katso myös ohje vaaleaan glögiin!
Piparitaikinan ohje löytyy saman linkin takaa.




Söpö piparimuki on Tigerista.
Tumman ja vaalean glögin valmistuksesta löytyy myös ohjevideo vuosien takaa täältä.


Kommentit