Tässä on kaksi super helppoa jouluista makeisreseptiä, joita teen lähes joka vuosi.
Rocky Road on klassinen suklaaherkku, jonka joukosta pitäisi löytyä ainakin vaahtokarkkeja. Minä teen suklaan aina tällä ohjeella enkä suostu lisäämään siihen yhtään mitään muuta.
Rocky Road
20x20 cm vuoka
500 g maitosuklaata (Fazer)
1 pss Dumle karkkeja
1 dl cashew-pähkinöitä
n.100g minivaahtokarkkeja
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- Pilko Dumlet ja pähkinät pienemmiksi.
- Sekoita kaikki ainekset suklaan joukkoon ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Tasoita.
- Anna levyn jähmettyä jääkaapissa noin tunti ja leikkaa se sitten paloiksi (n.3x3cm).
Suklaan voi halutessaan temperoida, mutta mikäli suklaat säilytetään jääkaapissa, ei sille ole tarvetta.
Jääsuklaa on todella helppo valmistaa ja siihen tarvitaan vain kaksi raaka-ainesta! Tämä on ihana syötävä joululahjaidea niin opettajille, sukulaisille kuin ystävillekin.
Jääsuklaa
Ohjeella tulee noin 15 kpl suklaamakeisia.
Pieniä karkkivuokia löytää marketeista ja leivontatarvikeliikkeistä.
100 g suklaata
50 g kookosrasvaa (ei öljyä)
- Pilko suklaa ja kookosvoi pieniksi paloiksi.
- Sulata suklaa ja rasva kattilassa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa tai mikrossa puolella teholla (400W) 30 sekunnin pätkissä.
- Kaada seos kermakkoon ja kaada se sitten vuokiin.
- Nosta makeiset jääkaappiin jähmettymään vähintään 3h ajaksi.
Testaa myös näitä ihania korvapuustikonvehteja, joiden ohje löytyy videon kera täältä!
Kaikki makeisreseptit löytyvät täältä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3