Hävikkiruokaa joulukinkusta


 Julkaisin viime vuonna ihanan reseptin joulukinkusta valmistettuun carbonaraan ja se sai Tiktokissa yli 80000 näyttökertaa sekä suuren kommenttivyöryn. 

Tänä vuonna testasin paria muutakin helppoa ja nopeaa ruokaa, joihin voi hyödyntää joululta ylijäänyt kinkku pakkasesta! Valmistin mm. quesadilloja tex mex tyyliin sekä uunimunakasta.

Näistä kaikista tuli todella herkullisia, mutta jos olisi pakko valita vain yksi, ottaisin quesadillat, sillä meksikolainen ruoka on yksi suosikeistani.



Quesadillas

8 tortillaa
150 g juustoraastetta
2-3 dl joulukinkkua suikaleina

Maissi-papusalsa

200 g maissia
230 g mustapapuja
½ punasipuli
1 chili
ruukku korianteria
2 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa

  • Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. 
  • Kuori ja hienonna punasipuli. 
  • Hienonna chili ja korianteri. 
  • Yhdistä ainekset, lisää sitruunamehu ja mausta suolalla.

Quesadillat ovat todella vaikeita kääntää tavallisella pannulla, joten suosittelen valmistamaan lätyt seuraavalla tyylillä:

  • Lämmitä yhtä tortillaa pannulla keksilämmöllä molemmilta puolilta muutama sekunti. 
  • Nosta tortilla sivuun ja nosta toinen tortilla pannulle.
  • Ripottele päälle juustoraaste, kinkkusuikale ja salsa.
  • Nosta esilämmitetty tortilla päällimmäiseksi ja paista keksilämmöllä, kunnes juusto alkaa sulaa. 
  • Nosta sivuun ja leikkaa neljään osaan. 




Uunimunakas

8 kananmunaa
1 dl maitoa tai ruokakermaa
200 g minitomaatteja (tai 2 isoa tomaattia)
½ punasipuli
2 dl (joulu)kinkkua suikaleena
1,5 dl juustoraastetta
suolaa
mustapippuria


  • Riko kananmunien rakenne rikki kulhossa. 
  • Pilko tomaatit ja punasipuli.
  • Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kaada seos 20x30cm vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.
  • Paista 200 asteessa 15-20min.

Kommentit