Uunifetapasta

 

Hyvää uunifetapastapäivää! 

Tämän ihanan reseptin on kehitellyt Liemessä blogin pitäjä, Jenni, ja resepti on saanut tunnustusta ulkomailta asti. Gordon Ramsey kehui ohjetta myös muutama vuosi sitten. Olen tehnyt uunifetapastaa pari kertaa eikä tätä ole turhaan kehuttu! Ohje on helppo ja nopea kasvisruoka, joka sopii täydellisesti lounaaksi. Liitän ohjeen omaan blogiini, koska käytän tätä paljon reseptikirjana, mutta alkuperäinen ohje löytyy täältä.

2:lle

250 g spagettia
200 g fetajuustoa
1 dl oliiviöljyä
1/2 punainen chilipalko
1 rasia kirsikkatomaatteja
pippuria
ripaus suolaa

basilikaa

Lorauta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan. Pieni chili ja ripottele palat fetan päälle. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä. Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa.

Paista vuokaa uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225-asteeseen ja käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja paista vielä noin 10 minuuttia. 

Keitä pasta ohjeen mukaan. Sekoita paistuneet feta ja tomaatit vuoassa. Kääntele joukkoon spagetti. Ripottele päälle basilikan lehtiä ja tarjoile heti.




Ohje on ihanan helppo, sillä kaikki ainekset sekoitetaan kulhossa ja paistetaan uunissa. Sekaan voi nakata vielä valkosipulia, sillä se sopii ohjeeseen myös hyvin. Reseptiin voi käyttää myös jotain muuta pastaa oman maun mukaan.

Testaa myös uunifetapuuron ohjetta, jonka kehittelin vuoden alussa!



Nauti! 💖

Kommentit