Mango-passionkakku

 

Suosittu mango-passionhedelmä juustokakku työpaikalle.
Kakussa on brownie-pohja, joka sopii juustokakkuun täydellisesti sekä maun että koostumuksen puolesta. Kakusta tulee jämäkkä ja se on myös helppo siirtää. Keksipohjakin on herkullinen, mutta murustaa herkästi, jos rasvaa on vähänkään väärä määrä. Kekseissä ei myöskään ole yhtä syvä maku on browniessa. Pohja onnistuu hyvin myös gluteenittomista jauhoista. 


Brownie pohja

 125g voita
2dl sokeria
75g suklaata
2 munaa
1tl vaniljasokeria tai ½ tl vaniljajauhetta
2dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
ripaus suolaa

 Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Lisää sokeri, vanilja ja suola. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot. Paista 24-26 cm irtopohjavuoassa 175 asteisessa uunissa noin 20min. Vuoka kannattaa vuorata leivinpaperilla ja reunoja hieman voidella rasvalla. Anna pohjan jäähtyä täysin. Älä irrota reunaosaa.

Katso lisää vinkkejä ja reseptejä juustokakun pohjiin täältä!




Mango-passion täyte

24cm vuoka
12-15 hlö

Täyte:
5 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
2 kpl mango pilttiä (250 g mangososetta)
1 dl passionhedelmäsosetta tai 5 passionhedelmää 
200 g valkosuklaata 
6 liivatelehteä
3/4 dl kiehuvaa vettä

Kiille:
2 mango pilttiä
4 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä


  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi. 
  • Lisää sekaan tuorejuusto. 
  • Sulata valkosuklaa mikrossa puolella teholla 30 sekunnin pätkissä. Anna hetki jäähtyä.
  • Lisää joukkoon mango- ja passionsose. Jos käytät tuoreita passionhedelmiä, halkaise ne ja kaavi hedelmäliha kuorista. Hienonna hedelmäliha blenderissä. Massan joukkoon ei kannata laittaa kokonaisia passionhedelmän siemeniä.
  • Lisää seoksen joukkoon sula suklaa ja sekoita tasaiseksi.
  • Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen. Liivateseosta kannattaa jäähdytellä 1-2min kokoajan sekoittaen. Jos liivatteet eivät meinaa sulaa nesteeseen, voi vesi-liivateseoksen laittaa vähäksi aikaa mikroon. Nesteen on oltava lähes kiehuvaa.
  • Kaada liivateseos ohuen nauhana kermaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
  • Maista seosta ja lisää tarvittaessa sokeria. Itse jätän sen yleensä pois. 
  • Kääri vuokaan reunakalvo.
  • Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6h.

  • Kiillettä varten pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä ja sulata ne sitten kiehuvaan vesitilkkaan.
  • Lisää vesi-liivateseos mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin.
  • Kaada hyytyneen juustokakun pinnalle ja anna hyytyä vielä 3h.




Laktoositon kakku

Laktoosittomaan kakkuun tulee laktoositonta leivontamargariinia (Sunnuntai) voin sijaan. 
Valkosuklaan voi korvata vegaanilla valkosuklaalla (Ruohonjuuri) tai vastaavasti jättää sen pois. Tällöin kannattaa lisätä täytteen joukkoon ½-1 dl sokeria tuomaan makeutta. Jos valkosuklaa jätetään pois, kannattaa täytteen joukkoon laittaa yhteensä kahdeksan liivatelehteä. Valkosuklaa on kohtalaisen tehokas hyydyttäjä.

Vegaani kakku

Vegaanit voivat käyttää liivatteen sijaan 4 tl agar agar jauhetta. Tällöin vettä tulee 1,5 dl.
Vesi ja agar laitetaan kattilaan ja keitetään keskilämmöllä aika tarkalleen 2 min. Jos agaria keittää liikaa tai liian vähän, se ei toimi kunnolla. Valmis vesi-agarseos kaadetaan muun massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Seosta ei paljoa kerkeä jäähdytellä, sillä se alkaa jähmettyä nopeaa. Agar on todella tehokas hyydyttäjä eikä siinä ole ikävää sivumakua. Sitä kannattaa rohkeasti testata!



 Poika taiteili söpöjä suklaakoristeita. Hän on innostunut leipomaan ja tekemään kaikenlaisia kokeiluita sulalla suklaalla. Keittiö on välillä hyrskyn myrskyn, mutta pääasia että lapsi saa touhuta kunnolla.

Ihanaa kevään odotusta kaikille 💛

Kommentit