Kuohkea raparperipiirakka


 Kuohkean omenapiirakan ohje on ollut todella suosittu blogissani syksyisin. Sama ohje toimii yhtä täydellisesti myös keväisin raparperista tehtynä. Tällä ohjeella tulee täydellinen piirakka kaikessa yksinkertaisuudessaan! Ohje on todella nopea ja helppo ja onnistuu hyvin vaikka lapsiltakin.

Vuodenaikojen parhaita puolia on sesonkituotteet, jotka inspiroivat leipomaan sekä vanhoja hittejä että uusia kokeiluja. Näin keväisin omia suosikkejani on raparperin lisäksi parsa, kevät sipuli ja varhaisperunat. Kesällä tuoreet marjat ovat ehdottomasti parasta. 

Pellillinen (50-60cm) / n. 20 palaa

4 munaa
3,5 dl sokeria
2 dl kermaa
2 dl maitoa
1 tl vaniljajauhetta
200 g voita
7 dl vehnäjauhoja
4,5 tl leivinjauhetta
4 raparperinvartta
 

  • Pilko raparperi paloiksi.
  • Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää joukkoon maito, kerma ja sulatettu voi. Sekoita varovasti joko käsin tai monitoimikoneen hitaalla moodilla. 
  • Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Lisää jauhot seokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi vielä vanilja.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen uunivuokaan. 
  • Ripottele raparperit päälle ja paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 min. Kiertoilmalle riittää 175C. 




Piirakan voi tarjoilla jäätelön tai kermavaahdon kera. Mansikat toimivat myös raparperin kanssa hyvin yhteen. Itse arvostan piirakan makuja jo yksissään niin paljon, etten yleensä syö sen kylkiäisenä mitään muuta. 

Tämä piirakka on sekä mehevä että kuohkea, mutta jos kaipaat leivonnaiseen enemmän nestettä, kannattaa testata tätä mascarpone-raparperipiirakkaa, joka on myös helppo tehdä!

Testaa myös karamellisoitua leipäjuustoa kesän juhliin.
Lisää raparperileivonnaisia löytyy täältä.




Kommentit