Hyvää äitienpäivää!
Näissä suklaakuppikakuissa on hauska valkosuklaa-vadelmakuorrute, joka tehdään kermavaahtoon eikä ole läheskään yhtä raskas kuin voi-sokerikuorrutteet. Itse muffinssien ohje löytyy täältä. Ohjeella tulee niin herkullisia muffinsseja etteivät ne välttämättä kaipaa mitään kuorrutetta kaveriksi. Tämä helppo kuorrute tuo kuitenkin kivaa marjaisuutta suklaan rinnalle.
12:lle kuppikakulle
150 g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa
100 g sileää vadelmahilloa tai paseerattua tuoretta vadelmaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
(elintarvikeväriä)
- Laita valkosuklaa, kerma ja vadelmasose kulhoon.
- Lämmitä mikrossa puolella teholla minuutin pätkissä välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
- Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi yön yli.
- Vaahdota seos seuraavana päivänä kermavaahdon tapaan.
- Lisää joukkoon vielä vaniljakreemijauhetta jämäköittämään vaahtoa. Värjää halutessasi elintarvikeväreillä (pasta/geelivärit käy).
HUOM!
Vadelmahillosta tulee todella makea kreemi, joten jos kaipaat hieman kirpeyttä mousseen, korvaa hillo paseeratuilla vadelmilla. Makea vadelma sopii kuitenkin suklaan kanssa hyvin yhteen.
Lisää äitienpäiväleivonnasia löytyy täältä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3