Valkosuklaa-vadelmaleivokset

 

Nämä suloiset minijäätelöitä muistuttavat leivokset sopivat mihin tahansa kesän juhliin. Leivokset sisältävät valkosuklaa-vadelmamoussea suklaakuoressa. Ohjeella tulee tarpeeksi moussea 20cm hyydykekakkua varten, joten määrällä tekee lähes 30 minileivosta. Leivokset voi tehdä mihin tahansa silikoniseen leivosmuottiin, mutta ohje kannattaa puolittaa, mikäli leivoksia on noin 10-15kpl.


150g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa
100 g sileää vadelmahillo tai paseerattuja vadelmia
3 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä


  • Laita valkosuklaa, kerma ja vadelmasose kulhoon. Sekoita.
  • Lämmitä seosta mikrossa puolella teholla minuutin pätkissä välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. 
  • Anna jäähtyä jääkaapissa yön yli.
  • Vaahdota seos seuraavana päivänä.
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä, kunnes ne pehmenevät ja sulata ne sitten kiehuvaan vesitilkkaan.
  • Lisää seokseen koko ajan sekoittaen.
  • Nosta moussea silikonisiin leivosmuotteihin ja nosta pakkaseen yön ajaksi.




Jähmettyneet leivokset kuorrutetaan sulalla suklaalla. Mikäli käytetään aitoa suklaata, kannattaa se temperoida. Leivokset voi myös sulattaa feikkisuklaalla (esim. candy melts), joka ei sisällä kaakaovoita, joten se tarvii vain sulattaa mikrossa puolella teholla.

Kuorruttamista varten kannattaa varata reilusti suklaata ja tarpeeksi korkea kulho/lasi, jotta koko leivos menisi kerralla suklaan sisään. Nonparellit kannattaa kiinnittää suklaan pintaan kun suklaa on vielä pehmeää. Suuremmat koristeet voi liimata myöhemmin sulalla suklaalla. 

Kahdeksaan leivokseen kannattaa varata vähintään 200g suklaata.




Katso youtubesta myös lyhyt video leivosten valmistuksesta.




Kommentit