Keksijäätelöitä

Tässä on kaksi tämän kesän herkullisinta jäätelöä! Ohjeet ovat nopeita ja helppoja eikä raaka-aineitakaan tarvita montaa. Ensimmäisessä jäätelössä on murskattuja Oreo keksejä ja suklaakastiketta. Toisessa on Bastogne keksejä ja kinuskikastiketta.

Kiireessä jäätelöön voi käyttää valmis kastikkeita, mutta itse tehtynä ne ovat ihan erimakuisia. Suklaa- ja kinuskikastikkeet ovat kaiken lisäksi helppoja valmistaa.


Oreo-suklaajäätelö

6 dl vispikermaa
1 prk (n.400g) kondensoitua maitoa
1 pötkö Oreo keksejä

100 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa

  • Vaahdota vispikerma. 
  • Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita tasaiseksi.
  • Murskaa keksit kulhossa muruksi ja sekoita jäätelömassan joukkoon. 
  • Laita suklaa ja kerma kulhoon. 
  • Lämmitä seosta mikrossa puolella teholla 1 min pätkissä välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. 
  • Anna seoksen jäähtyä hetki ja sekoita kastiketta jäätelön joukkoon marmorimaiseksi.
  • Anna jäätelön jähmettyä pakkasessa ainakin 6h. 



Bastogne-kinusijäätelöstä tuli minun suosikkini! Kondensoituun maitoon tehtynä jäätelö on aika makeaa, joten jos haluaa tehdä jäätelön ihan viimeisen päälle, kannattaa testata gelato-ohjettani.


Bastogne-kinuskijäätelö

6 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
1 pkt Bastogne keksejä (tai Biscoff)

1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria

  • Vaahdota vispikerma. 
  • Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita tasaiseksi.
  • Murskaa keksit kulhossa muruksi ja sekoita jäätelömassan joukkoon. 
  • Laita kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan.
  • Lämmitä seosta miedolla/keskilämmöllä noin 10 min, kunnes seos sakenee.
  • Anna jäähtyä.
  • Sekoita kinuski jäätelön joukkoon marmorimaisesti.



Kuohukerman ja vispikerman ero on siinä, että kuohukerma kestää paremmin kuumuutta. Vispikerma sopii vaahdotettuun mousseen ja pursotuksiin. Mutta periaatteessa kumpaa tahansa voi leivonnassa käyttää. Vispikermaa pystyy myös keittämään.



Suurin moka minkä kinuskin kanssa voi tehdä, on keittää sitä liian kovalla lämmöllä, jolloin seos kuumuu liian nopeaa ja kristalloituu. Kinuskin kanssa maltti on valttia. Mutta valmistus itsessään on helppo. Alla olevilta videoilta näkyy vielä pikaisesti jäätelöiden valmistus. 

Lisää jäätelöreseptejä löytyy täältä!






Kommentit