Mutakakku kahvikermalla

 

Pidimme ystävälleni pienet baby shower juhlat ex temporena ja halusin tehdä juhliin super herkullisen leivonnaisen. Olin ensin tekemässä näyttävää sinivalkoista täytekakkua, mutta sitten päädyin menemään maku edellä ja tein oman suosikkijälkiruokani eli kahvikermalla kuorrutetun mutakakun! Tämä saikin niin paljon kehuja, ettei minulle jäänyt kotiaviemisiä lainkaan. Tätä kutsuisin täydelliseksi jälkiruoaksi!


Mutakakku
8:lle

150 g tummaa suklaata (50%)
150 g voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa


Kuorrute:

2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 rkl kiehuvaa vettä
2 tl pikakahvijauhetta



  • Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen (175 kiertoilma)
  • Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. 
  • Lisää joukkoon sokeri ja sekoita.
  • Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Lisää seokseen. 
  • Lisää lopuksi kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Vuoraa 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 15-20 min.
  • Anna kakun jäähtyä.

  • Sekoita kahvi veden joukkoon. Anna jäähtyä.
  • Laita kulhoon kerma, tuorejuusto ja tomusokeri. Vaahdota.
  • Lisää joukkoon lopuksi kahvi ja sekoita varovasti tasaiseksi.
  • Levitä tai pursota täyte jäähtyneen pohjan päälle.


Testasin tätä ohjetta viime vuonna Liisan ohjeella, johon tuli lisäksi mokkapalakuorrute. Kakku toimii myös hyvin pelkkänä mutakakkuja ilman täytteitä. Kaikenkaikkiaan maailman täydellisin leivonnainen!



Tempaisimme nopeasti kasaan muutaman koristeen tulevan poikavauvan kunniaksi 💙



Oli tosi ihana kaikkia upeita naisia jälleen kerran!
Onnea vielä Paulina ja koko perhe!

Kommentit