Mutakakku kahvikermalla

 

Pidimme ystävälleni pienet baby shower juhlat ex temporena ja halusin tehdä juhliin super herkullisen leivonnaisen. Olin ensin tekemässä näyttävää sinivalkoista täytekakkua, mutta sitten päädyin menemään maku edellä ja tein oman suosikkijälkiruokani eli kahvikermalla kuorrutetun mutakakun! Tämä saikin niin paljon kehuja, ettei minulle jäänyt kotiaviemisiä lainkaan. Tätä kutsuisin täydelliseksi jälkiruoaksi!


Mutakakku
8:lle

150 g tummaa suklaata (50%)
150 g voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa


Kuorrute:

2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
3/4 dl tomusokeria
1 rkl kiehuvaa vettä
2 tl pikakahvijauhetta



  • Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen (175 kiertoilma)
  • Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. 
  • Lisää joukkoon sokeri ja sekoita.
  • Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Lisää seokseen. 
  • Lisää lopuksi kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Vuoraa 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 15-20 min.
  • Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Voit sitten irrottaa irtopohjavuoan reunaosan ja antaa kakun jäähtyä jääkaappikylmäksi. Mielellään kelmulla peitettynä tai kakkukuvun alla. Yleensä siirrän pohjan leivinpaperin kanssa kakkualuselle ja irrotan leivinpaperin vasta kun pohja on jääkaappi kylmä. Leivinpaperin voi myös jättää irrottamatta.

  • Sekoita kahvi veden joukkoon. Anna jäähtyä.
  • Laita kulhoon kerma, tuorejuusto ja tomusokeri. Vaahdota. Jos ei ole tomusokeria, tavallinen sokerikin käy.
  • Lisää joukkoon lopuksi kahvi ja sekoita varovasti tasaiseksi.
  • Levitä tai pursota täyte jäähtyneen pohjan päälle.


Testasin tätä ohjetta viime vuonna Liisan ohjeella, johon tuli lisäksi mokkapalakuorrute. Kakku toimii myös hyvin pelkkänä mutakakkuja ilman täytteitä. Kaikenkaikkiaan maailman täydellisin leivonnainen!


Vesihaude

  1. Laita pieni määrä vettä kattilaan ja kuumenna se niin, että se alkaa höyrytä ja väreillä. Varo, ettei vesi kiehu voimakkaasti. Mieto/keskilämpö riittää.
  2. Pilko suklaa kulhoon.
  3. Aseta suklaakulho kattilan päälle.
  4. Anna suklaan sulaa vesihauteessa välillä sekoittaen.
  5. On tärkeää, ettei vettä tai höyryä pääse suklaaseokseen, sillä tämä rakeuttaa suklaan.



Tempaisimme nopeasti kasaan muutaman koristeen tulevan poikavauvan kunniaksi 💙



Oli tosi ihana kaikkia upeita naisia jälleen kerran!
Onnea vielä Paulina ja koko perhe!

Kommentit