Nektariinipaistos

 

Nektariinit ovat loppukesästä parhaimmillaan ja makeina ne ovat parempia kuin karkit! Kypsä nektariini on parasta sellaisenaan, mutta aavistuksen kovemmat nektariinit sopivat täydellisesti tähän välipalapaistokseen. 

Kun nektariinit eivät enää ole sesongissa, voi ne korvata omenoilla tai päärynöillä. Myös makeutuksen voi jättää tästä kokonaan pois. Paistos sopii täydellisesti myös aamu- tai iltapalaksi ja se taipuu lisäksi jälkiruoaksi, jos nektariinipalaset paistetaan voissa ja lisätään vähän extramakeutusta. 

2 annosta

2 nektariinia (tai omenaa)
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl rasvaa
1 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
kanelia tai muita mausteita maun mukaan

  • Pilko nektariinit ja poista kivet. Nektariineja ei tarvitse kuoria.
  • Paista nektariininpalasia pannulla rasvassa keskilämmöllä noin 10min, kunnes ne saavat vähän väriä.
  • Lisää joukkoon kaurahiutaleet, kaneli ja makeutus. 
  • Paista seosta vielä noin 5min ajan. Lisää joukkoon halutessasi vielä pähkinöitä.



Paistoksen voi nauttia ihan sellaisenaan, mutta parasta se on maustamattoman jogurtin tai rahkan kanssa! Makujogurtit sisältävät hurjan paljon turhaa sokeria, joten ne kannattaa jättää aina kauppaan.

Paras välipala sisältää vain hitaita hiilihydraatteja, sillä ne pitävät nälän parhaiten pois eivätkä tee verensokeripiikkiä, josta seuraa aina kova väsymys. Myös vähähiilihydraattinen välipala on todella toimiva, esim. pähkinät, kananmuna, rahka. Illalla ennen nukkumaanmenoa kannattaa myös välttää turhia hiilihydraatteja, sillä suolisto tarvitsee niistä lepoa.




Minulta löytyy paljon ihania omenaleivonnaisia, mutta huomaa että omenat voi usein korvata nektariineilla! Kannattaa testata esim. tätä sadonkorjuu porkkanakakkua!


Kommentit