Tämä kakku meni serkkuni baby shower juhliin, jotka järjestimme Helsingissä viikko sitten. Serkkuni suosikkikakku on porkkanakakku, joten tein hänelle Kakkumonsterin erikoisen eli porkkanakakun paahdetuilla omenalohkoilla ja kinuskilla.
2x20cm vuoka tai 1x24cm vuoka
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää öljy koko ajan hitaasti sekoittaen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.
- Lisää lopuksi porkkanasose lusikalla sekoittaen tai yleiskoneen/sähkövatkaimen hitaalla moodilla vatkaten. Porkkanasosetta löytää valmiina ruokakauppojen kylmähyllystä.
- Vuoraa kaksi 20cm vuokaa leivinpaperilla.
- Kaada taikina vuokiin ja paista 175 asteessa n. 40min.
- Taikinan voi paistaa myös yhdessä 24cm vuoassa. Tällöin paistoaika on noin tunti. Pohjan saa leikattua ainakin kahteen osaan.
- Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kakun keskelle pistettyyn tikkuun ei saa jäädä märkää taikinaa kiinni.
- Anna pohjien jäähtyä 10 min vuoissa ja kumoa ne sitten alustalle. Anna pohjien jäähtyä täysin.
- Mikäli kakku kootaan vasta seuraavana päivänä, on pohjat käärittävä kelmuun yön ajaksi, etteivät ne kuiva.
Tuorejuustokreemi
200 g voita
5 dl tomusokeria
100 g tuorejuustoa (maustamaton tai vanilja)
½ tl vaniljajauhetta
Vaahdota voi ja tomusokeri noin 5 min ajan, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
Lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja vanilja. Sekoita seos tasaiseksi. Värjää halutessasi.
Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoilualustalle. Levitä päälle kreemiä. Nosta toinen pohja päälle ja kuorruta kakku kauttaaltaan kreemillä. Katso tarkemmat vinkit täältä.
Tuorejuusto on ehdottomasti oltava huoneenlämpöistä tai muutoin kreemi juoksettuu. Tuorejuustoa voi vähän lämmittää mikrossa 5 sek pätkissä.
Miksi kreemi juoksettuu?
Kreemin juoksettuminen johtuu siitä, että jokin raaka-aineista on huoneenlämpöinen ja jokin toinen jääkaappikylmä. Tämän takia rasva ei liukene seokseen vaan jää rakeiseksi kreemin joukkoon. Tämmöistä kreemiä ei kuorrutuksia varten kehtaa käyttää, sillä se on todella rumannäöistä. Maku toki on yleensä hyvä.
Tuorejuustokreemiä valmistettaessa täytyy olla tarkkaana että voi ja tuorejuusto ovat molemmat huoneenlämpöisiä. Yleisin virhe on se, että tuorejuusto lisätään jääkaappikylmänä voi-sokerikreemin, jolloin kreemi muuttuu rakeiseksi.
Miten juoksettumisen voi korjata?
Jos kreemi pääsee juoksettumaan, voi kulhoa lämmittää varovasti butaanipolttimella tai hiustenkuivaajalla ja sekoittaa seosta koko ajan. Kulhon voi myös laittaa lämpimään vesihauteeseen ja sekoittaa käsivatkaimella. Lämpö sulattaa voin varovasti ja auttaa sitä liukenemaan seokseen. Nämä kikat eivät kuitenkaan aina onnistu.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3