Tämän vuoden halloween kakussa on söpöjä pieniä haamuja ja candy corn karkkien väritys. Candy cornit kuuluvat amerikkalaiseen halloweeniin samalla tavalla kuin kinkku suomalaiseen jouluun.
Suklaakakkupohja:
18cm vuoka
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
3 rkl leivontakaakaota
2 tl leivinjauhetta
150 g tummaa suklaata rouhittuna
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuoheaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin koko ajan.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seokseen. Sekoita hitaalla moodilla.
- Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita lusikalla tai nuolijalla.
- Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti. Anna pohjan jäähtyä.
1 dl vettä tai mehua
1 dl sokeria
Laita vesi ja sokeri kattilaan. Lämmitä seosta, kunnes sokeri liukenee. Anna jäähtyä.
Käytän kakun kostuttamiseen myös paljon vaniljasokerilla maustettua maitoa.
Täyte:
3 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl appelsiinitahnaa
4 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä
Appelsiinitahnaa eli curdia voi löytyä kaupoista valmiina, mutta sitä on helppo tehdä itsekin tällä ohjeella. Lemon ja lime curdia on helppo löytää valmiina ja niitäkin voi ihan hyvin käyttää tähän. Jos ei halua käyttää mitään tahnoja, voi sen korvata hilloilla. Tuoreita marjoja, hedelmiä tai pilttejä voi myös käyttää, mutta kannattaa tällöin maistaa seosta ja lisätä sokeria tarvittaessa.
- Laita kerma ja tuorejuusto kulhoon. Vaahdota löysäksi vaahdoksi.
- hedelmätahna.
- Kaada puurolautaselle kylmää vettä ja laita liivatelehdet likoamaan pariksi minuutiksi.
- Lämmitä ½ dl vettä mikrossa 30 sekunnin ajan.
- Liota pehmenneet liivatelehdet kuumaan veteen. Jäähdytä pari minuuttia vähän väliä sekoittaen.
- Lisää liivateseos ohuena nauhana seokseen ja sekoita tasaiseksi.
- Jaa seos kolmeen pienempään kulhoon. Värjää yksi täytteistä keltaisella elintarvikevärillä ja toinen oranssilla. Yhteen ei tarvita väriä lainkaan.
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
- Nosta ensimmäinen kakkupohjan pala lautaselle. Kääri ympärille reunakalvoa. Voit myös vuorata kakkuvuoan kelmulla ja koota kakun siihen.
- Kostuta pohja ja nosta keltainen täyte päälle. Nosta toinen pohjanpala päälle, kostuta ja nosta oranssi täyte päälle. Vaalea moussekerros tulee päällimmäiseksi.
Minulla loppui kerma kesken, joten halloween kakkuun tuli vain 2 dl vispikermaa.. Sen takia kerrokset ovat aika matalat, mutta kolmella desillä kerroksista pitäisi tulla yhtä korkeat kuin yllä olevassa kakussa.
Suklaa ganache:
Lisää kermaa, jos haluat kuorrutteesta löysempää.
Tässä 2010 vuoden halloweenkakussa on ohje sokerimassahaamuihin.
Tästä kakusta tuli super herkullinen! Appelsiini ja suklaa ovat täydellinen makuyhdistelmä. Satuin löytämään appelsiini curdia Fiksuruoka.fi sivuilta. Tilasin samalla toffee-omena curdia, mutta se ei tuoksunut kovin hyvälle..
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3