Omenadonitsit


Nämä uunidonitsit kätkevät sisälleen omenaviipaleen, joka tekee tästä jälkiruoasta erityisen herkullisen ja mehevän! Rasvaa tarvitaan vain vähän ja koristelu onnistuu helposti kinuskikastikkeella. Tämä leivos sopii täydellisesti syksyn pimeneviin päiviin lohturuoaksi. 


Donitsit
noin 10 kpl

200 g (3,5 dl) vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
1dl maustamatonta jogurttia
60 g (½ dl) sokeria
1 tl vaniljajauhetta
1 tl kanelia
ripaus suolaa
4 rkl rypsiöljyä
2 kananmunaa


Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. 
Nosta taikina pursotinpussiin ja leikkaa kulma auki.



Voitele donitsivuoka rasvalla. Pursota taikinaa vuokaan vähän. Nosta päälle ohut omenarengas. Peitä omena taikinalla. Varo täyttämästä koloa liian täyteen. Katso kokoaminen tarkemmin alla olevalta videolta.



Omenadonitseja paistetaan 175 asteisessa uunissa 20min. Tavallisille donitseille riittää 15min, sillä ne eivät ole yhtä kosteita kuin omenaa sisältävä leivos. Donitsit kannatta irrottaa pellistä kohtalaisen nopeaa paiston jälkeen. 



Paras kinuski tulee ehdottomasti tällä ohjeella. Minulla oli jääkaapissa valmiina fariinisokerista ja kermasta valmistettua kinuskia, mutta linkin takaa olevalla ohjeella tulee silkkisempi ja herkullisempi kinuski! Fariinisokeria sisältävä kinuski on minun makuuni hieman liian makea ja tumma. 

Toki donitsit voi kuorruttaa myös valmiskinuskilla, mutta se ei todennäköisesti pysy nättinä leivosten päällä, vaan valuu pois. 



Koska halloween on jo taputeltu, on aika vaihtaa joulukoristeet- ja astiat esille. 🎅
Tsekkaa myös nämä friteeratut omenasiivut!






Kommentit