Kakun valmistuksesta löytyy kattava ohje videon kera täältä. Tästä kakusta haluttiin laktoositon, joten korvasin valkosuklaan tomusokerilla ja pakko myöntää, että pidän kakusta enemmän ilman valkosuklaata! Laitan käyttämäni ohjeen vielä tähän alas, koska ainemäärät poikkeavat hieman linkin takaa löytyvästä ohjeesta.
26 cm vuoka
20 hlö
Pohja:
200 g gluteenittomia Digestive keksejä
75 g voita sulana
Täyte:
6 dl vispikermaa
600 g tuorejuustoa
3 kpl mango pilttiä (375 g mangososetta)
1 dl passionhedelmäsosetta tai 5 passionhedelmää
½-1 dl tomusokeria (maun mukaan)
9 liivatelehteä
1 dl kiehuvaa vettä
Kiille:
3 mango pilttiä
6 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä
- Hienonna keksit tehosekoittimessa tai pussissa.
- Sekoita joukkoon sula voi.
- Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksi-voiseos vuokaan.
- Kiinnitä halutessasi vuoan reunoille reunakalvoa tai leivinpaperia.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi.
- Lisää sekaan tuorejuusto.
- Sulata valkosuklaa mikrossa puolella teholla 30 sekunnin pätkissä. Anna hetki jäähtyä.
- Lisää joukkoon mango- ja passionsose. Jos käytät tuoreita passionhedelmiä, halkaise ne ja kaavi hedelmäliha kuorista. Hienonna hedelmäliha blenderissä. Massan joukkoon ei kannata laittaa kokonaisia passionhedelmän siemeniä.
- Lisää seoksen joukkoon sula suklaa ja sekoita tasaiseksi.
- Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen. Liivateseosta kannattaa jäähdytellä 1-2min kokoajan sekoittaen. Jos liivatteet eivät meinaa sulaa nesteeseen, voi vesi-liivateseoksen laittaa vähäksi aikaa mikroon. Nesteen on oltava lähes kiehuvaa.
- Kaada liivateseos ohuen nauhana kermaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Maista seosta ja lisää tarvittaessa sokeria. Itse jätän sen yleensä pois.
- Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6h.
- Kiillettä varten pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä ja sulata ne sitten kiehuvaan vesitilkkaan.
- Lisää vesi-liivateseos mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin.
- Kaada hyytyneen juustokakun pinnalle ja anna hyytyä vielä 3h.
Vegaanit voivat käyttää liivatteen sijaan 4 tl agar agar jauhetta. Tällöin vettä tulee 1,5 dl.
Vesi ja agar laitetaan kattilaan ja keitetään keskilämmöllä aika tarkalleen 2 min. Jos agaria keittää liikaa tai liian vähän, se ei toimi kunnolla. Valmis vesi-agarseos kaadetaan muun massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Seosta ei paljoa kerkeä jäähdytellä, sillä se alkaa jähmettyä nopeaa. Agar on todella tehokas hyydyttäjä eikä siinä ole ikävää sivumakua. Sitä kannattaa rohkeasti testata!


Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3