keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Chocolate fudge cake


 
 Tämä kakku on supersuklainen ja superherkullinen! Todellinen suklaanystävän unelma. Tämä kakku taitaa olla minun ensimmäisiä suklaakakkujani.

Pohjat 2 x 20cm:

175g voita
3dl kylmää vettä
1,25dl öljyä
400g vehnäjauhoja
250g sokeria
100g muscovado tai fariinisokeria
50g kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl leivinsoodaa
3munaa
1rkl vanilja-aromia tai 1-2tl vaniljasokeria
142ml creme fraichea

Sekoita voi, vesi ja öljy. Lisää kuivat aineet. Sekoita munat, creme fraiche ja vanilja kulhossa ja lisää ne seokseen. Kaada taikina kahteen 20cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Vuoraa pohjat leivinpaperilla. Paista 180asteisessa uunissa noin 50-55min. 

Kuorrute ja täyte / Kreemi:
 
175g suklaata
250g pehmeää voita
275g tomusokeria
1rkl vanilja-aromia tai 1-2tl vaniljasokeria

Sulata suklaa mikrossa puolella teholla noin 2min välillä sekoittaen. Vaahdota voi ja tomusokeri (vähintään 5min). Lisää vanilja ja lopuksi suklaa.

Pohjia ei tarvitse halkaista kahtia, vaan kakkujen väliin tulee täytettä sekä päälle. Kakut voi kuitenkin halkaista ja täyttää millä itse haluaa. Ei tarvita kostutusta.

Alla olevassa kuvassa olevan kakun tein 24cm ja 20cm vuokaan, koska halusin näyttävämmän kakun, mutta yhtä hieno se on kahteen 20cm tehtyynkin. Olen käyttänyt reseptiä myös mm. suklaa-pähkinäkakkuun, maapallokakkuun ja prinsessalinnaan.


Olen etsinyt täydellistä suklaakakkua jo pitkään ja tämä on yksi parhaista.
Tämä kakku on pääsiäiseltä 2010. Erittäin hämärä kuva, mutta sen verran nostalginen, että piti lisätä se tänne.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3