keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Tomaatti-mozzarellapiirakka



Tämä on suolaisista piiraista yksi suosikkini.
25-27cm piirakkavuoka

Pohja:
200g margariinia
4dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauheseosta)
1,5rkl vettä

Nypi margariini ja jauhot kulhossa. Lisää vesi.
Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan. Esipaista 200 asteessa noin 10min. 

Täyte:
Pestoa
300-400g mozzarellaa 
4 tomaattia
Basilikaa (mieluiten tuoretta)

Päälle:
2munaa
2dl maitoa tai ruokakermaa
pippuria
 
Laita pestoa ohut kerros esipaistetulle pohjalle. Leikkaa tomaatit ja juusto siivuiksi ja asettele pohjan päälle. Sekoita muna-maitoseos ja kaada päälle. Paista täytteiden kanssa 180 asteessa vielä noin 30min.


Ylijäämätaikinasta valmistaa näppärästi vaikka kinkku/kalkkunarullia.


Laita kokonaisia kinkku- tai kalkkunaleikkeleitä kaulitulle taikinalevylle ja kääri rullalle. Leikkaa pieniä palasia, voitele munalla ja paista noin 10min 200asteessa.

2 kommenttia:

  1. Tälläisen tein! Maku oli ihan huippu! Rakastuin ♥ kiitos taas, halit ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3