lauantai 17. syyskuuta 2011

White chocolate mud cake



Tuli yhtäkkiä mieleen, et ois kiva kokeilla valkosuklaa mutakakkua. Tein kakun Dark chocolate mud caken ohjeella, mutta puolitin sen ja tein 20cm vuokaan. Tumman suklaan tilalla käytin luonnollisesti valkosuklaata ja kaakaojauhon jätin pois. Tuli maailman paras kakku!

100g valkosuklaata
220g sokeria
1kananmuna
1,5dl maitoa
130g jauhoja
1tl leivinjauhetta
125g voita

Laita maito ja sokeri kattilaan. Lämmitä höyryäväksi. Lisää suklaa ja voi sekaan. Liuota ne varovasti, ettei suklaa pala. Lisää kuivat aineet ja kananmuna. Paista 160asteessa 45min. Kakku saa tulla aika kiinteäksi.
 
Pidän tästä reseptistä paljon enemmän kuin klassisesta mutakakun reseptistä, koska A) tästä tulee kauniimpi B) tämä on paremman makuinen C) konsistenssi on parempi. 

Mikäli ohjeen tuplaa, saa yhden 24cm kakun. Isomman taikinan voi jakaa kahteen 20cm vuokaan, jolloin kakut paistuvat lyhemmän aikaa eivätkä kuiva. 


Jos kakkua ei jaksa ihmeemmin koristella, voi päälle sirotella tomusokeria. Kakun voi myös kuorruttaa sokerimassalla ym, jos on aikaa. Mutta ei vaadi mitään täytteitä todellakaan.
 
Kermavaahto on ihan paras tämän kakun kanssa. Eikä tätä tarvi mitenkään älyttömän kauniisti koristella, sillä maku on niin loistava! Valkosuklaa ganachekin kävi mielessä, mutta siitä saattaisi tulla liian makea. Tummaan mutakakkuun passaa loistavasti tummasuklaa ganache!


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3