tiistai 7. helmikuuta 2012

Karkkikakku



Olen alkanut ihastumaan kuivakakkuihin viime aikoina. Näitä on kiva ja nopea tehdä. Jos ei jaksa hienoa täytekakkua vääntää, niin näilläkin saa näyttävyyttä aikaan.

2tl murukahvia
2rkl kiehuvaa vettä
2dl kermaa
100g sulatettua voita
2munaa
2 3/4dl sokeria
6dl jauhoja
1tl ruokasoodaa
1,5tl leivinjauhetta
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
4kpl Pätkis patukoita
3kpl Da Capo patukoita
1kpl Milky Way patukka
1pss Amerikan pastilleja
kourallinen mini vaahtokarkkeja

Päälle:
150g maitosuklaata
Amerikan pastilleja
1kpl Pätkis patukka 
nonparelleja

 Kakkupohjan ohje on kyllä varmasti vuosisadan pisin!
Sekoita murukahvi ja vesi. Lisää kerma. Sulata voi ja lisää kerma-voiseos. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää voi-kerma-kahviseos. Lisää kuivat aineet. Lisää lopuksi pilkotut suklaapatukat ja vaahtokarkit. Paista 175 asteessa noin tunti. Jos paistat kakun silikonivuoassa, anna kakun jäähtyä 30-60min vuoassa ennen kumoamista. Itse laitoin kakun tuonne -25 asteen pakkaseen. Jäähtyi vartissa.
 

 Sulata suklaata mikrossa puolella teholla (esim. 350W) 2min. Sekoita ja jatka sulattamista 30s kerrallaan välillä sekoittaen. Kaada jäähtyneen kakun päälle.
 
Lisää karkkeja koristeeksi ja anna kovettua jääkaapissa.
 

Ihana kakku tuli, mut aika tuhti! Riittää varmasti 25 hengelle. 

2 kommenttia:

  1. Todellinen karkkikakku!! Vie varmasti makean nälän mennessään =) Nams!!

    VastaaPoista
  2. Makeannälkä lähti kyllä kahdeksi päiväksi! =D Kakkua meni myös kaverille sydänsuruja parantamaan. Täsmälääke ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3