Kurpitsapiirakka

 


 Minulla on ollut syksyisin tapana tehdä klassista amerikkalaista kurpitsapiirakkaa, jossa maistuu jo ripaus joulua. Tänä vuonna tein reseptistä myös ohjevideon YouTubeen.

Piirakkapohja kannattaa ehdottomasti tehdä itse, sillä kauppojen murotaikinat maistuvat pahville. Mutta jos on kiire, on niitäkin lupa käyttää. Itse tehty taikina on kuitenkin kymmenen kertaa parempaa. Ohjeella tulee tarpeeksi taikinaa 26cm vuokaan. Ylijäämätaikinasta voi tehdä keksejä.


Murotaikina

150 g kylmää voita
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tomusokeria
1 kananmuna
1/2 rkl kylmää vettä
 
Pohjaa kannattaa esipaistaa 170 asteessa 10-15min.


Täyte

1 muna
425g kurpitsasosetta
1prk kondensoitua maitoa
1dl sokeria
½ tl neilikkaa
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
1 rkl vehnäjauhoja
 
 
Tarkemmat ohjeet löytyy YouTubesta
 
 
 
 
Piirakka kannattaa tarjoilla kermavaahdon kanssa.
Piirakan päälle voi myös tehdä kurpitsalyhdyn kasvot marsipaanista tai sokerimassasta.
 
Katso lisää halloween leivonnaisia täältä!



Kurpitsatäytteen voi myös paistaa ilman pohjaa ja kaapia jäähtyneenä kulhoon. Kun täytteen vaahdottaa sähkövatkaimella, tulee ihana kuppikakkukuorrute! Katso tarkemmin täältä

Hauskaa halloweenia kaikille!

Kommentit