Valkosuklaa mutakuppikakut

 


Nämä kuppikakut saattavat näyttää vaatimattomilta, mutta ovat ehdottomasti uusi suosikkijälkiruokani! Jouluna tekemäni valkosuklaa-mandariini mutakakku oli niin hyvää, että tein sitä ainakin kolmesti. Sain sitten idean testata samantyylistä ohjetta kuppikakkuihin ja tämä toimi jopa kakkuakin paremmin. Valkosuklaa karamellisoituu uunissa kinuskimaiseksi ja makeutta taittaa ihanasti ripaus mandariininkuoriraastetta. Lisäksi kevyt suklaakuorrute kruunaa lopputuloksen.

noin 15 kpl

100g valkosuklaata
220g sokeria
1kananmuna
1,5dl maitoa
130g jauhoja
1tl leivinjauhetta
125g voita
1 mandariinin kuoriraaste

Laita maito ja sokeri kattilaan. Lämmitä höyryäväksi. Lisää suklaa ja voi sekaan. Lisää mandariinin kuoriraaste. Tämän voi jättää poiskin, mutta minulle mandariini on tässä salainen ainesosa, joka tasapainottaa leivonnaisen täydellisesti. Lisää kuivat aineet ja kananmuna. 

Nosta taikina kuppikakkuvuokiin ja paista 175 asteessa 20min. Silikoniset kuppikakkuvuoat ovat parhaita, sillä niihin taikina ei tartu herkästi.




Nämä kuppikakut eivät kohoa keskeltä mutakakkumaisuutensa takia. Kuppikakut ovat meheviä, mutta eivät jää keskeltä täysin löysäksikään. Keskelle jää pieni kraatteri, mutta jos tämä haittaa, voi paistetun kuppikakun keskelle lisätä vaikka nokareen kreemiä, hilloa tai suklaapalan. 

Minä testasin mm. suklaasta ja tuorejuustosta tehtyä kreemiä, jota nostin nöttösen kermakuorrutteen alle. Paras lopputulos oli kuitenkin joko naturel tai miehen keksimä maitosuklaaraaste, koska hän ei pidä kermavaahdosta missään muodossa. Tulimme siihen lopputulokseen, että tämä on paras kuppikakkuohje ikinä!

Meinasin lisätä taikinan joukkoon maitosuklaahippuja, mutta jätin ne lopulta pois. Luulen, että tämä olisi kuitenkin toiminut myös super hyvin.



Kuorrute:

4 dl kermaa
300 g maitosuklaata

Sulata kerma ja suklaa mikrossa tasaiseksi seokseksi. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Vaahdota seos ja pursota kuppikakkujen päälle. Kreemi sopii myös jälkiruoaksi sellaisenaan suklaamoussen tapaan. Uskallan väittää, että tämä kuorrute sopii suomalaiseen makuun parhaiten, mikäli sietää kermavaahtoa.



Ohje on alunperin sama kuin tämä valkosuklaamutakakku ohjeeni. Ohje on helppo ja nopea sekä voittaa kaikki muut mutakakkureseptit mennen tullen! Olen käyttänyt ohjetta jo vuosia, kuten linkin takaa löytyvästä postauksesta huomaa.

Ohje on ihana, sillä siinä ei tarvitse vaahdotella mitään, mutta taikina on silti todella riittoisaa. Ohjeella voi paistaa myös tavallisen keskeltä löysän mutakakun tai läpikypsän täytettävän kakkupohjan. Monikäyttöinen ohje, joka taipuu moneksi.


Tein kuppikakut loppiaisena, joten taustalla on vielä joulukuusemme. Kohta voi kuitenkin alkaa suunnittelemaan jo muita talvisia leivonnaisia, kuten Runebergin torttuja, laskiaispullia ja ystävänpäivä herkkuja! 
 


Kommentit