Tässä kakussa yhdistyy kaksi ihanaa leivonnaista: porkkanakakku ja uunissa paistettava juustokakku! Porkkanakakku sopii hyvin myös pääsiäiseksi, koska kyllähän puput ja porkkanat teemaan sopivat. Kakun kruunaa vielä kerma-tuorejuustomousse. Jos olet porkkanakakun ystävä, suosittelen testaamaan!
Juustokakkutäyte:
200 g tuorejuustoa
250 g rahkaa
2 munaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl perunajauhoja
Porkkanakakkutaikina:
4 dl porkkanaraastetta
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl kanelia
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
150 g voita
Kuorrutus:
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
½-1 dl tomusokeria
1 sitruunan kuoriraaste
1 tl vaniljasokeria
Jos pitäisi valita, niin perinteinen porkkanakakku vie voiton, mutta tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! Juustokakkumassa tuo kivaa raikkautta tuhtiin kakkuun.
Tuntuu herkullisesta.
VastaaPoistaMinkä kokoiseen vuokaan kakku on tehty?
VastaaPoista24cm
Poista