Tässä kakussa yhdistyy kaksi ihanaa leivonnaista: porkkanakakku ja uunissa paistettava juustokakku! Porkkanakakku sopii hyvin myös pääsiäiseksi, koska kyllähän puput ja porkkanat teemaan sopivat. Kakun kruunaa vielä kerma-tuorejuustomousse. Jos olet porkkanakakun ystävä, suosittelen testaamaan!
Juustokakkutäyte:
200 g tuorejuustoa
250 g rahkaa
2 munaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl perunajauhoja
Porkkanakakkutaikina:
4 dl porkkanaraastetta
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl kanelia
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
150 g voita
Kuorrutus:
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
½-1 dl tomusokeria
1 sitruunan kuoriraaste
1 tl vaniljasokeria
Jos pitäisi valita, niin perinteinen porkkanakakku vie voiton, mutta tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! Juustokakkumassa tuo kivaa raikkautta tuhtiin kakkuun.
Tuntuu herkullisesta.
VastaaPoista