Impossible cake

 

 

Impossible cake on meksikolainen kakku, jossa vaniljainen vanukaskerros ja suklainen kakku vaihtavat paikkaa paiston aikana. Ohje on suosittu netissä, mutta törmäsin tähän ensimmäistä kertaa Liisan Makeaa blogissa. Tutkin asiaa hetken ja päädyin testaamaan tätä Liisan ohjetta pienin muutoksin.


Vanukas

1 tlk kondensoitua maitoa
3,3 dl kahvikermaa
100 g tuorejuustoa
3 munaa
2 tl vanilja-aromia

 

Suklaakakku

140 g voita
2 dl sokeria
1 muna
4,25 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
0,75 tl ruokasoodaa
3 dl piimää

Vuoan voiteluun voita
pohjalle 1,5 dl kinuskikastiketta


Voitele suuri kahvikakkuvuoka (2,4 litraa) huolellisesti. 

Valmista kinuski linkin takaa löytyvän ohjeen mukaan. Kermaa riittää 2dl. Kinuskina voi käyttää myös karamellisoitua kondensoitua maitoa (dulce de leche).

Valuta kinuski vuoan pohjalle. Kakkuun voi käyttää myös valmiskinuskia, mutta suosittelen tekemään kinuskin itse, koska siitä tulee ihan erimakuista kuin valmismössöistä. Minä käytän ohjetta, jolla tulee ihanan pehmeä ja sileä kinuski eikä se kovetu jääkaapissa kivikovaksi, niin kuin fariinisokerista keitelty seos.

 



 Kuumenna uuni 175 asteeseen.


Vanukas:
Vispaa kaikki ainekset yhteen tasaiseksi massaksi.

Suklaakakku:
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet omassa kulhossaan ja lisää ne taikinaan vuorotellen piimän kanssa. Lusikoi suklaataikina kinuskin päälle ja tasoita pinta.

 



Kaada vanukas varovasti suklaataikinan päälle lusikkaa apuna käyttäen (kts tarkemmin videolta). Peitä kakku öljytyllä foliolla. Aseta kakkuvuoka suurempaan uunivuokaan. Täytä uunivuoka kuumalla vedellä. Veden tulisi ylettää noin puoleen väliin kakkuvuoan reunoja. Nosta kakku vesihauteineen uuniin ja paista ensin tunti. 

Tarkasta kypsyys puutikulla. Jos kakku on vielä selvästi raaka, jatka paistamista noin 10-30 minuuttia. Kun taikinaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa, ota kakku uunista ja jäähdytä täysin ennen kumoamista. 

 


 Minä puolitin ohjeen ja tein kakun noin litran kokoisessa kakkuvuoassa. En suosittele käyttämään vuokaa, jossa on kovin monimutkainen kuviointi pienine koloineen. Kakkua on vaikea saada sellaisesta irti. Kakun voi tehdä myös tavalliseen kakkuvuokaan, kunhan se voitelee hyvin.

Tuosta vanukaskerroksesta tuli todella ihanaa! Se muistuttaa creme caramel jälkiruokaa ja aionkin testata sitä jatkossa vielä ilman suklaakakkua. Kokeilemisen arvoinen resepti!




Kommentit