Laskiainen lähestyy ja on aika tehdä taas jotain pulliin liittyvää. Tänä vuonna en kerkeä laskiaispullia pyörittelemään, mutta kehittelin tämän ihanan kääretortun, joka maistuu korvapuustille. Tiedän, ettei se ole sama asia kuin laskiaispullat, mutta pulla kategoriassa edelleen mennään.
Kääretorttupohja tehdään eurooppalaisittain erottelemalla kananmunat ja lisäämällä joukkoon voita. Näin pohjasta tulee mehevä ja herkullinen. Maustoin pohjan kardemummalla ja kanelilla, jolloin siitä tule super ihana!
Kääretorttupohja
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista (67g tai 3/4dl) sokeria noin 5 min ajan.
Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset, vanilja ja loppu sokeri
(68g tai 3/4dl) noin 2min ajan.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sula voi ja
keltuaisseos. Sekoita sähkövatkaimen keskitasolla tasaiseksi massaksi.
Kääntele valkuaisseos varovasti joukkoon.
Levitä taikina uunipellille (koko vähintään 30x40cm) leivinpaperin päälle ja paista levyä noin 10min.
Anna levyn jäähtyä 5 min ja kääri se sitten pyyhkeeseen jäähtymään.
Kinuskitäyte:
pullanpalasia
Sulata suklaa ja kerma tasaiseksi seokseksi.
Levitä suklaakastike pohjalle. Levitä tähän päälle kinuskivaahto. Ripottele täytteiden päälle vielä pullan palasia ja kääri torttu rullalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Kuorrute:
Koristelin tortun vielä suklaakuorrutteella, kermapursotuksilla, pullanpalasilla ja karkeilla. Tuo Fazerin uutuus Pullava suklaa on aika miedonmakuinen, joten kakun täytteeksi se ei mielestäni sovellu. Mutta kuorrutteeseen se sopii kivasti. Suklaan joukossa on kanelinmakuisia toffeepaloja. Koristeita suklaasta ei voi valmistaa.
Katso myös nämä:
Hauskaa laskiaista kaikille!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3