Korvapuustikääretorttu

 


 

Laskiainen lähestyy ja on aika tehdä taas jotain pulliin liittyvää. Tänä vuonna en kerkeä laskiaispullia pyörittelemään, mutta kehittelin tämän ihanan kääretortun, joka maistuu korvapuustille. Tiedän, ettei se ole sama asia kuin laskiaispullat, mutta pulla kategoriassa edelleen mennään. 

Kääretorttupohja tehdään eurooppalaisittain erottelemalla kananmunat ja lisäämällä joukkoon voita. Näin pohjasta tulee mehevä ja herkullinen. Maustoin pohjan kardemummalla ja kanelilla, jolloin siitä tule super ihana!

Kääretorttupohja

4 kananmunaa
135 g sokeria (1,5dl)
60 g voita
1 tl vaniljaesanssia
63 g vehnäjauhoja (1dl)
3 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista (67g tai 3/4dl) sokeria noin 5 min ajan.

Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset, vanilja ja loppu sokeri (68g tai 3/4dl) noin 2min ajan.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sula voi ja keltuaisseos. Sekoita sähkövatkaimen keskitasolla tasaiseksi massaksi.

Kääntele valkuaisseos varovasti joukkoon.

Levitä taikina uunipellille (koko vähintään 30x40cm) leivinpaperin päälle ja paista levyä noin 10min.

Anna levyn jäähtyä 5 min ja kääri se sitten pyyhkeeseen jäähtymään.




Kinuskitäyte:

2,5 dl kuohukermaa
1 dl kinuskia

pullanpalasia

Täyte kannattaa valmistella jo edellisenä päivänä.
Laita kerma ja kinuski kattilaan. Lämmitä, kunnes seos on tasainen. 
Kaada seos kulhoon ja nosta jääkaappiin jäähtymään täysin kylmäksi.
Kun seos on kylmää, vaahdota se kermavaahdon tapaan.

Suklaa ganache:

100 g suklaata
3/4 dl kuohukermaa

Sulata suklaa ja kerma tasaiseksi seokseksi.

Levitä suklaakastike pohjalle. Levitä tähän päälle kinuskivaahto. Ripottele täytteiden päälle vielä pullan palasia ja kääri torttu rullalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

 

 


Kuorrute:

100 g Fazer Pullava suklaata
1 dl kuohukermaa


Koristelin tortun vielä suklaakuorrutteella, kermapursotuksilla, pullanpalasilla ja karkeilla. Tuo Fazerin uutuus Pullava suklaa on aika miedonmakuinen, joten kakun täytteeksi se ei mielestäni sovellu. Mutta kuorrutteeseen se sopii kivasti. Suklaan joukossa on kanelinmakuisia toffeepaloja. Koristeita suklaasta ei voi valmistaa.

 



Katso myös nämä:

Laskiainen -kategoria

Pulla -kategoria



Hauskaa laskiaista kaikille!

Kommentit