Hae tästä blogista

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Kuppikakut / Cup cakesKirjaimellisesti. Näiden suklaamuffineiden ympärille on kiedottu valkoista sokerimassaa, jotta muffinit näyttävät pieniltä kahvikupeilta. Päälle valutin sulaa suklaata. Koristeeksi sopisi vielä kermavaahto tai pienet vaahtokarkit. Ohjeella tulee noin 12 tavallista muffinia. Näitä kuppikakkuja varten tein tästä määrästä neljä isoa muffinia.
 
100g voita
100g sokeria
2 munaa
2rkl maitoa
50g suklaata rouhittuna
150g vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
25g kaakaojauhetta

Vaahdota voi ja sokeri n.5min. Lisää joukkoon kananmunat ja kuivat aineet. Lisää maito. Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita lusikalla.
 
180 astetta, noin 20min
Nestettä tulee aika vähän, mikä tekee näistä melkoisen tuhteja. Mutta pidän tästä ohjeesta juuri sen takia. Muffinit pitää säilyttää suljetussa rasiassa tai muuten ne kuivavat äkkiä.

Päälle laitoin 70% tummaa suklaata ja valkosuklaata. Puolet ja puolet suunnilleen. Yhteensä ehkä 100g. Oli loistava yhdistelmä. Muffinien ympärille on kiedottu valkoista sokerimassaa. Massan alle kannattaa sivellä hieman esim. kermavaahtoa, jossa massa tarttuu muffiniin kiinni. Kupin kahva on tehty myöskin sokerimassasta. Kuviot kuppeihin on pursotettu pikeerillä. Koristeena lisäksi nonparelleja.

Kuorruttaminen oli yllättävän haastava homma, mutta onnistui lopulta hyvin, vaikka jossain vaiheessa näytti pahalta.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3