Kinuskikakku



Kaveri täytti 27v ja on todellinen kinuskifani! Kävimme kylässä ja veimme kakun tuliaisiksi. Kakkupohja on 15cm voikakkupohja, jonka ohje löytyy täältä. Pohja on halkaistu kolmeen osaan ja täytteenä on kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa ja kinuskimousse:
 
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
 
Keitä kerma ja sokeri kattilassa kunnes kiehahtaa. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin. Tee mielellään jo edellisenä päivänä. Ja käytä ehdottomasti kuohukermaa, ei vispikermaa. Kun seos on varmasti tarpeeksi kylmä, vatkaa se sähkövatkaimella kreemiksi. 

Fudge kuorrute: 
600g vanilla fudge karkkeja (irtokarkkihyllystä)
½dl kermaa
 
Sulata karkit ja kerma kattilassa keskilämmöllä. Kun karkit ovat sulaneet, ota kattila heti pois liedeltä. Laita leivinpaperin päälle ja yön yli jääkaappiin jähmettymään. Ota 2-3h ennen kaulintaa huoneenlämpöön. Kauli sokerimassan tapaan kakun päälle. Kuorrutteesta voi myös valmistaa korsteita. Todella kiva idea tämä fudgekuorrutus!


Kenkä on sokerimassaa ja päällä hopea sprayta ja hopeakuulia.


Onnea Sarille!

Kommentit