sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Sunken treasureTämä kakku on Debbie Brownin kirjasta. Aivan uskomattoman hienoja kakkuja! Hänen kakuissansa on kyllä haastetta. Tähänkään en ollut yhtään tyytyväinen aluksi, mutta loppujen lopuksi pakko myöntää, että kivan näköinen tuli. Tämä oli oikeastaan ensimmäinen kerta, kun oikeasti kokeilin kakun kaivertamista. Kokoaminen ei ollut vaikeaa. Lankkujen tekeminen kuorrutteeksi oli vain aikamoista väsäämistä.

Kakun kaivertamista varten on valmistettava kakku voikakkupohjan reseptillä. Tähän kakkuun tein 20cm x 20cm tumman voikakkupohjan. Tuo ohje on kuitenkin vähän turhan kuiva, suosittelen käyttämään mielummin tätä. Kakku on helpoin kaivertaa vähän jäisenä.

Täytteenä ja kuorrutteena on suklaakreemiä.


 Kakkupohja kannattaa ihan ensimmäiseksi tasoittaa pinnalta. Sitten neliön muotinen kakku leikataan puoliksi. Toisesta puolesta tulee runko-osa (vasemmalla). Tämän voi leikata vielä kahtia horisontaalisesti, jotta saa väliin täytettä. 

Toisesta puolesta leikataan sitten oikealla näkyvät osat. Ensin leikkasin laivan kärkiosan, joka näkyy oikealla ylimpänä. Ehkä noin 5cm kokoinen pala. Tämänkin voi leikata vielä horisontaalisesti kahtia. Sitten leikataan toinen palanen, joka tulee taakse (keskellä vasemmalla). Myöskin voi leikata kahtia. Vasemalla ylimpänä on keskelle laivaa tuleva kohtuu ohut palanen, jonka tarkoitus on nostaa korkeutta. Sen leikkasin jäljellä olevasta palasta horisontaalisesti. Keskellä oikealla on sitten vielä taakse tuleva palanen ja viimeisestä palasesta saa portaat (alhaalla).


Palat koverretaan laivan muotoisiksi.


Tässä sitten osat koottuna. Väleissä suklaakreemiä.


Sitten kakku kuorrutetaan kreemillä.


Päällä ruskeaa sokerimassaa ja mustaa marsipaania. Ruskeasta massasta leikatan siivuja, joihin vedetään veitsellä railoja ja hammastikulla päihin pisteet nauloja muistuttamaan. Koristeet ovat sokerimassaa ja marsipaania. Hiekka on murskattuja kaurakeksejä.


Olisi kuitenkin ehkä ollut helpompi kuorruttaa koko kakku ruskealla massalla ja tehdä puukolla puukuvioita. Ja liimata muut osat mustasta massasta päälle. Olisi tullut paljon siistimpi. Mutta tässäkin on jotain hauskaa.
 

Muutama ihmetteli, että harmi kun masto on kaatunut, mutta sehän tässä oli ideanakin. Ehkä ensi kerralla teen laivan, joka ei ole uponneena merenpohjaan. Mutta itse pidin tästä kakusta kovasti!

Tämä kakku tuli poikani 2v syntymäpäiville! Onnea omalle pikku mussukalle!

11 kommenttia:

 1. Todella mahtava, hieno kakku! On tuossa ollut väsäämistä!
  onnea 2-vuotiaalle! :)

  VastaaPoista
 2. Ihan huikea kakku! Josko sitä joskus itsekin osais edes jotain tämän tapaista tehdä. Tuskin ihan tällaista kuitenkaan :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! =) Rohkeasti kokeilemaan vaan. ;)

  VastaaPoista
 4. Minkä verran meni massaa kuorrutukseen ja minkä verran olisi mennyt jos olisit kuorruttanut koko kakun yhdellä isolla levyllä? Aikas hiano!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a.. tästä on aika kauan aikaa, kun tämän tein, mutta luulen että lankkujen tekoon kannattaa varata semmoinen 750g massaa. Yhdellä palasella kuorrutettaessa tarvitaan varmasti 1kg massaa.. Mielummin liikaa kuin liian vähän.

   Poista
 5. Tosi hieno! Tätä pitää kyllä joskus kokeilla. Muutenkin teet kivan näköisiä kakkuja, saanko linkittää sut mun blogiin?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3