keskiviikko 24. elokuuta 2011

Wienin ostoksia


Ja nyt sitten näitä ostoksia! Pääasiassa osteltiin tuliaisia museoista, nähtävyyksistä sekä tietenkin kakkukaupasta! Mia ystävällisesti opasti minua, mistä nämä liikkeet löytäisin. Ilman hänen apuaan en olisi varmasti löytänyt! Hänellä on blogi Keittiö Itävallassa.

Ensimmäinen kauppa oli Alles Torte, Währingerstraße 28. Tämä oli loistava kauppa, jossa oli laaja valikoima. Samoja tuotteita hyvin pitkälti mitä Suomen verkkokaupoissa, mutta edullisemmin. Ja toki siellä oli enemmän tavaraa. Kysyin oliko heillä massa ticinoa, koska haluaisin kokeilla sitä. Heillä oli vastaava tuote, joka maksoi yli puolet vähemmän. Sitä myytiin 7kg ämpäreissä, joten kuljettaminen olisi tullut sen verran haastavaksi, että päädyin ostamaan 4kg sokerimassaa. Tuollaista craft gunia ja isoa kunnon kaulinta olen myös aina halunnut. Kaikki ylläolevan kuvan ostokset on Alles torte liikkeestä. 
 
Ja tuo cake separator kreikkalaisine pylväineen on tosi kiva. Levyjä voi käyttää myös kakkupohjien välissä ilman pylväitä kerroskakkuja tehtäessä. Koko höskä maksoi muistaakseni alle 10€.. Lisäksi kaupassa oli paljon söpöjä nonparelleja.
 
Ja nuo silikonimuotit ovat tosi nättejä. Ostin paljon meriaiheisia muotteja. 
Tragant jauhe kuvan keskellä pyöreässä rasiassa on tosi kätevää. Jauhetta lisätään sokerimassan sekaan, jolloin saadaan kukkamassaa. Harmittaa kun unohdin ostaa piping geliä. 
 

Toinen liike oli Süvag-Vienna decor -liikkeestä, Josefstäder Str 30. Sieltä jäi hieman vähemmän käsiin ostoksia. Siellä oli enemmänkin valmiskoristeita ja keksejä/suklaata ym. Ostin vaniljan ja mintunmakuisia makuaineita. Tarjotin meni rikki matkalaukussa... Mutta ehkä sitä voi pienellä tuunauksella vielä käyttää. Lisäksi ostin nalle- ja sydänströsseleitä. 


Mozart keksimuotti.


Reseptikirjoja tarttui matkaan kaksi. Pakko kokeilla ainakin oikeaa Sacherkakkua heti kun kerkeää. Cakes & Sugarcraft on todella hyvä lehti.
 

Batman

4 kommenttia:

 1. Vautsi mitä tuliaisia. Kaikkea ihanaa... tuollaista isoa jättikaulinta tarttisin minäkin. =)

  VastaaPoista
 2. Onpas kaikkea kivaa! Taisi olla upea reissu!
  Sinulle on muuten tunnustus blogissani.

  VastaaPoista
 3. Oli kyllä ihana matka! =) Vautsi, mahtava toi tunnustus, kiitos! Laitan samaisen kyselyn kans blogiini, kunhan kerkeän. Käykäähän muutkin katsomassa Sumin vastaukset. ;)

  VastaaPoista
 4. Tässähän tämä sinun Wien-postaus! En tainnut kummassakaan näistä kakkukaupoista poiketa, se missä kävin sijaitsi Mariahilferstraßella. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3