lauantai 8. lokakuuta 2011

Persian palaceTämä kakku oli oikea murheenkryyni. Taisin haukata vähän liian ison palan kakkua ennen kuin kakkua oli korkattukaan! Tämä design osoittautui nimittäin luultua vaikeammaksi. Jos joku päivittelee, et minähän tekisin tuommoisen kakun vartissa, niin sopii yrittää. Mitä pidemmälle tämän kakun kans etenin sitä rumemmaksi se tuntui muuttuvan. Pilaritkin oli tarkoitus tehdä sokerimassaasta, mutta aika loppui kesken ja laitoin sitten tuommoiset muoviset kreikkalaistyyliset pilarit.

Pohjana on voikakkupohja, johon lisäsin vähän sitruunaa. Tein kakun 20cm neliönmuotoiseen vuokaan, mutta tähän kakkuun käytin vain siitä puolet. Kakku on vähän kuivakakkumainen, mutta paremman makuinen.

Täytteenä on mm. cranberry curd tahnaa. Aika hauska yhdistelmä, mutta passasi tosi hyvin. Päällä kermaa ja sokerimassaa.


Tornien kupolit on tehty sokerimassasta. Ensin pyöritin pallon, muovasin kärjen ja koversin veitsellä sisältä ylimääräistä massaa pois, jotta pallon paino keveni. Jos haluaa helpottaa elämää, niin voi värjätä kaikki pallot kuin tuo valkopunainen eli marmorimaiseksi. Säästää aikaa koristelussa. Tuommoisten pienten yksityiskohtien teko on todella aikaa vievää. Ja näistäkään ei tullut niin hienot mitä meinasin.


Ihmettelin kun kakkua kehuttiin niin kovasti. Onneksi syöjät eivät nähneet kuvaa, josta otin mallia. Näin jälkeen päin katsottuna tämä on ihan hauska. 

6 kommenttia:

 1. No, mutta tämähän on tosi hieno. Vaikka tutulta kyllä kuulostaa oma pettymys, kun kakku on valmis, muttei ollenkaan sellainen kuin oma kuvitelma oli. Muutaman päivän päästä tämä näyttää omissa silmissäsikin upeammalta.

  VastaaPoista
 2. Todella hieno! Älä turhaan ole pettynyt!

  VastaaPoista
 3. Hieno on kakku! Useasti käy itsellenikin niin ettei ole täysin tyytyväinen lopputulokseen, mutta yhtä useasti eivät muut edes huoma sitä mihin itse olen tyytymätön. :)

  Sinulle on muuten tunnustus blogissani, käyhän kurkkaamassa kun ehdit.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! =) Pioni oli ihan oikeassa. Kakku näyttää näin jälkeenpäin paljon kauniimmalta. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3