Gluteeniton pumpulikakku



Tämän reseptin sain ystäväni anopilta. Hän tekee nykyisin kaikki kakut tällä ohjeella, koska tällä tulee todella hyvänmakuinen kakku. Nämä hääkakut ovat esim. valmistettu tällä reseptillä. Tällä ohjeella tulee vain aika murustava kakku ja se on perunajauhojen syy. Suosittelenkin korvaamana vähintään puolet perunajauhoista gluteenittomalla jauhoseoksella. Perunajauhoja voi kuitenkin lisätä jonkin verran joukkoon, sillä ne tekevät kakkupohjasta ihanan pehmeän. Laitan kuitenkin alkuperäisen ohjeen tähän.

Pumpulikakku

3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
3,5 dl perunajauhoja / gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
250 g voita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon, lisää sula voi taikinaan hyvin vatkaten. Voitele irtopohjavuoan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Paista 175 asteessa noin 50 min.

 
 Tällä reseptillä saa 22-24cm halkaisijaltaan olevan kakun. Jos tekee 26-30cm vuokaan, kannattaa ohje tuplata, jotta kakku ei jää liian matalaksi. Pitäisi mahtua hyvin vuokaan.

Vinkki kakun leikkaamiseen
Kakun on oltava täysin jäähtynyt. Pohjaa voi pitää pakkasessa 30min kelmutettuna, jolloin leikkaaminen helpottuu. Kakku ei saa olla jäässä, mutta kylmä kakku on tiiviimpi. Kakkupohjat pitää aina säilyttää kelmutettuna, sillä ne kuivuvat nopeasti.
 

Tässä kakku on tehty 26cm vuokaan ja hieman liian matala mielestäni on. Kakku on ihanan mehevä, mutta mureni tosiaan helposti, joten sitä kannattaa käsitellä varovasti.

 Tässä pari ihanaa gluteenitonta kakkuohjetta:
Gluteeniton voikakkupohja nro1
Gluteeniton, munaton ja maidoton pohja
 Gluteeniton tumma voikakkupohja
Whoopie kakkupohja

Kaikki ohjeet ovat todella hyviä. Vaikea valita suosikkia. Tuo whoopie pohja on kyllä aivan ihana, mutta toimii parhaiten pellille tehtynä. Siitä tulee ehdottomasti paras gluteenittomana. Vehnäjauhoista tehtynä ei toimi yhtä hyvin.

Gluteenitonta, munatonta ja maidotonta pohjaa on kehuttu monesti. Harvoin kuulemma saa hyvää munatonta kakkua, mutta tämä on vieraiden mielestä ollut mehevä ja maukas.

Kommentit

  1. Hei! Monenkohan hengen kakkuun yhdestä tällaisesta pohjasta riittää? :)

    VastaaPoista
  2. Sanoisin että noin 25 henkilöä. Riippuu myös muista tarjottavista. =)

    VastaaPoista
  3. jos tekis pellille? onko riittävä? siis jos kakun kasaa paloista (niin kuin usein teen) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan ehkä tuplaisin ohjeen tai ainakin tekisin 1,5-kertaisena. Pellille tehty pohja on hyvä idea niin kakku tulee nopeampaa ja pohja paistuu tasaisemmin :)

      Poista
  4. Hei, onko kokemusta miten tuohon 26 cm vuokaan taikina tuplana on onnistunut? Tai voisiko esim. puolet perunajauhoista korvata gluteenittomalla jauholla, ilman että lopputulos kärsii..? T:Aloitteleva kotileipuri :)

    VastaaPoista
  5. Kannattaa ehdottomasti korvata ainakin puolet perunajauhoista gluteenittomalla jauhoseoksella niin pohjasta ei tule niin mureneva. Korjaanpa vähän tektiäkin. Nykyisin käytänkin gluteenittomaan kakkupohjaan näitä reseptejä:
    http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2012/04/gluteeniton-voikakkupohja.html
    http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2014/01/gluteeniton-tumma-voikakkupohja.html
    http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2014/09/whoopie-kakkupohja-g.html

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3