Suklaamassa



Suklaamassasta käytetään ulkomailla nimitystä modelling chocolate. Se ei jähmety huoneenlämmössä samalla tavalla kuin sokerimassa. Tämä resepti on Kinuskikissan kirjasta, mutta tämä massa on huono enkä ikinä käytä tätä enää. Työstäminen on vaikeaa ja maku on huono.

Helpompi keino on valmistaa massa pelkästään suklaasta ja glukoosisiirapista. Turhaa änkeää desikaupalla sokeria jo valmiiksi makeaan suklaaseen. Annan kuitenkin tämänkin ohjeen olla täällä blogissa, jos joku innostuu tätä testaamaan. Parempi ohje suklaamassaan löytyy täältä.

Reseptistä riittää noin 24cm kakun kuorrutukseen.

200g suklaata
4dl tomusokeria
2dl siirappia

Sulata suklaa mikrossa keskilämmöllä 30s välein sekoittaen (noin 3min). Laita siirappi kattilaan ja kuumenna sitä hieman löysemmäksi, mutta älä kiehauta. Nosta kattila liedeltä. Lisää suklaa ja tomusokeri seokseen. Nosta liedelle jälkilämmölle ja sekoita kunnes massa on tasaista.


Vuoraa astia leivinpaperilla ja kaada massa siihen. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa. 
Kuvassa oleva massa on tehty maitosuklaasta. Valko- tai tummasuklaa käy yhtä hyvin.


Massaa voi alkaa kaulimaan heti jääkaapista otettua. Tummasta suklaasta tehty massa voi tosin olla alkuun hieman jämäkkää, joten sen voi nostaa huoneenlämpöön esim 5min ennen kaulimista.

Massa on mielestäni vaikea työstää. Massa sulaa ja repeilee helposti. Kaulittaessa kannattaa käyttää runsaasti tomusokeria/kaakaojauhetta, jotta massa ei tarttuisi niin paljon alustaan kiinni.

Itse sain jotenkin ihmeenkaupalla räpellettyä massan kunnialla kakun päälle. Lopputulos ei ollut aivan tasainen, mutta kaikkien vaikeuksien jälkeen olin todella tyytyväinen lopputulokseen. Plan B minulla oli se, että olisin jättänyt reunat kuorruttamatta ja laittanut massaa vain päälle, mutta jotenkin kummasti massa asettui reunoille kohtuu nätisti. Reunoille olisi voinut pursottaa esim. kermaa.

Kuorruttamista helpotti huomattavasti se, että kaulin massaan silikonialustan päällä (tomusokerista huolimatta se jämähti yllättävän paljon kiinni) ja keikautin massan alustoineenpäivineen kakun päälle. Sitten vain irroitin silikonialustan massasta ja tasoitin massan kaakaojauheen avulla.

Jos haluat oikeasti hyvänmakuisen ja näppärän suklaamassan, käytä ihmeessä tätä ohjetta!

Kommentit

  1. Kuulostaa ja näyttää hyvältä. Tosin taidan kokeilla ihan vaan siihen päälle ensin ja pursottaa reunat kermalla. :) (Se sun arpajaispaketti on muuten nyt postin hallussa ja saapunee perille ensi viikon alussa.)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3