Marianne-, turkinpippuri- ja kookostryffelitTein suklaatryffeleita aikoinaan opiskelukavereilleni ja olisivat olleet valmiit jopa maksamaan näistä! Suklaatryffeleitä on helppo tehdä eikä suklaata tarvise temperoida. Makuvaihtoehtoja on varmasti satoja. Tein tällä kertaa kolme eri versiota. Tässä on ihan perusohje tryffeleille.

noin 35kpl

225g tummaa suklaata
25g voita
2rkl hunajaa
1,5dl kuohukermaa

Kiehauta kerma ja hunaja. Pilko suklaa kulhoon ja lisää kerma päälle. Sekoita massa tasaiseksi. Lisää joukkoon pilkottu voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi, mielellään yön yli.

Massan sekaan voi sekoittaa murskattuja karkkeja, kookoshiutaleita, hienonnettuja pähkinöitä, rusinoita ym ym. Lisäksi voi lisätä likööriä tai rommia 1-2rkl.

Kun massa on jähmettynyt, siitä muovaillaan käsissä palloja. Pallot voi vielä pyöritellä karkeissa, tomusokerissa, kaakaojauheessa tai vaikka dipata sulassa suklaassa. Kaakaojauhe on mielestäni vähän liian tujakkaa tryffeleiden päälle.


 Kookostryffelit. 
Sekoitin massan sekaan kookoshiutaleita ja pyörittelin vielä lopuksi tryffelit kookoshiutaleissa. Kaikki tryffelit on tehty samalla periaatteella.


 Turkinpippuritryffelit.

Kommentit