Suklaa-toffeekonvehditJouluksi on mukava tehdä suklaakonvehteja. Nämä sopivat myös hyvin lahjaksi, jos perinteinen valmiskonvehtirasia kyllästyttää. Täytteenä näissä on kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa ja suklaana käytin Fazerin vaaleaa maitosuklaata.

noin 25kpl

175g maitosuklaata
½prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
 

 Temperoi suklaa, jotta konvehdit säilyvät hyvinä. Täytä silikoniset muotit sulalla suklaalla ja laita jääkaappiin jähmettymään pariksi minuutiksi. Kun ensimmäinen kerros on jähmettynyt, kannattaa laittaa toinenkin kerros, jotta konvehdit pysyvät varmasti kasassa.
 

 Kinuskia kondensoidusta maidosta saa, kun purkkia keitetään kattilassa 2-2,5h. Välillä voi lisätä vettä. Purkkia ei siis avata, vaan koko purkkia keitetään vedessä. Kondensoitua maitoa saa marketeista ja leivontatarvikeliikkeistä.
 
Laita konvehdit vielä hetkeksi jääkaappiin ja lisää päälle sitten vielä kerros suklaata konvehtien pohjiksi. Laita konvehdit vielä pakastimeen 10-15minuutiksi. Jääkaappikin käy, mutta pakkasessa konvehdit varmasti jähmettyvät tarpeeksi eivätkä säry kumoamisvaiheessa.
 

Kumoa konvehdit vuoasta varovasti. Jos konvehdit särkyvät, suklaata on käytetty liian vähän tai konvehdit ovat olleet liian vähän aikaa kylmässä. Yleensä säilytän näitä jääkaapissa varmuuden vuoksi ja otan vasta hetki ennen tarjoilua lämpimään.
 

Aiemmin tekemieni hasselpähkinäkonvehtien resepti löytyy täältä.
Kannattaa myös kokeilla minttusuklaakonvehteja. Maistuvat ihan after eighteille.

Kommentit