SalmiakkijäätelöSalmiakki on ihanaa. Ja jäätelö on ihanaa. Joten salmiakkijäätelö ei voi olla muuta kuin ihanaa. Loogista. Oma suosikkini on vaniljajäätelö, jonka seassa on salmiakkikastiketta.

n. 2 litraa

5dl kermaa
1prk kondensoitua maitoa (397g)
2rkl glukoosisiirappia

Salmiakkikastike
3dl apteekin Salmiakki mixeriä
½dl siirappia
1,5rkl maissijauhoja

Vaahdota kerma. Lisää kondensoitu maito ja glukoosi.

Apteekin salmiakki mixeriä saa ostettua myös apteekeista. Kastiketta varten laita ainekset kattilaan ja kiehauta muutama minuutti, kunnes seos sakenee. Kaada jäätelöä vuokaan ja kaada päälle salmiakkikastiketta. Täytä vuoka lisäämällä vuorotellen kastiketta ja jäätelöä. Kastikkeen voi sekoittaa kokonaankin jäätelön sekaan, mutta minusta se oli hauskempi tuommoisina raitoina. Pakasta jäätelöä vähintään 6h. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen lomassa.

Ohje löytyy myös Koristeelliset kakut -lehden vierasblogista.

Kommentit

 1. vaikuttaa kivalta :) ja onnea lehteen pääsyn johdosta :). pitääköhän minunkin oikeesti ruveta kokeileen jäätelön tekoa sillä niin monet on sitä nyt innostuneet tekemään. :) multa kysyttiin silloin sähköpostitse jotta haluanko testata tuota glukoosisiirappia, ja kehitellä siitä sitten jäätelöä, mutta silloin en kerennyt siihen osallistua, joten se on sitten jäänyt. mutta jospa sitä nyt sitten intoutuisi kun ilmatkin jäähtyy ;)

  VastaaPoista
 2. Nam nam! Olen salmiakkifani joten herkkua on! :)

  VastaaPoista
 3. Kannattaa kokeilla! =) Jäätelönteko on helppoa ;)

  VastaaPoista
 4. NAM ! ...salmiakkijäätelöä ♥♥♥

  VastaaPoista
 5. NAM ! ... salmiakkijäätelöä ♥♥

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3