Hamburger cake



Tämä kakku meni syntymäpäivälahjaksi naiselle, joka on grillissä töissä. Olen ennenkin tehnyt hampurilaiskakun, mutta se oli aika pieni ja yksinkertainen eikä sitä kuorrutettu millään. Ihan hauska sekin mielestäni oli, mutta tällä kertaa halusin kuitenkin tehdä hienomman kakun.
 
Pohjina on 2x20cm vaaleat voikakkupohjat. Tein 6munan taikinan ja jaoin sen kahteen vuokaan. 
Täytteenä lakkamousse. Kakku on kuorrutettu sokerikreemillä ja vaahtokarkkimassalla.

Lakkamousse

1-2dl lakkoja
2dl kermaa
100g hunajatuorejuustoa
100g rahkaa
2-3rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
vettä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10min. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto ja rahka. Soseuta marjat ja lisää seokseen. Mausta sokereilla. Sulata pehmenneet liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää seokseen. Kuuman seoksen voi lisätä myös tuorejuuston/rahkan joukkoon, jolloin kerma ei pääse sulamaan. Liivate-vesiseosta voi jäähdytellä 1-2min, mutta enempää en suosittele, jottei liivatteet jämähdä astiaan. Tästä reseptistä riittää yhden 20cm kakun täyttämiseen.

KAKUN KOKOAMINEN


Tässä vähän vaihekuvia. Keskellä on toinen 20cm kakuista, joka on leikattu kahtia ja täytetty moussella. Koversin kakkua hieman päältä kaltevammaksi. Toisen 20cm kakun jaoin kolmeen osaan. Oikealla on hampurilaisen "pohja", joka koostuu kahdesta palasesta. Välissä moussea. Vasemmalla on "pihvi", joka on toisen kakun kolmas palanen. Sen kuorrutin vain sokerikreemillä. Kaikki kakut on kuorrutettu lopuksi kreemillä. Tähän kakkuun riitti pienempi satsi kreemiä.
 

Karkkimassaa tämmöiseen kakkuun kannattaa varata yhteensä 1kg. Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea täältä. Ylläolevassa kuvassa on alin kerros, jonka päällystin vaaleanruskeaksi värjätyllä massalla. Leikkasin tuosta päältä palan massaa pois, jottei kakkuun tulisi liian paljon massaa. 


 Pihvi on kuorrutettu tumman ruskealla karkkimassalla. Keskeltä leikkasin myös massaa pois. 


Päällimmäinen osa kuorrutetaan myös vaaleanruskealla massalla, mutta ylimääräinen massa leikataan pois noin 1,5cm kauempaa kuin normaalisti. Sitten massaan tehdään tuommoisia pieni viiltoja. Kakkua nostetaan hieman esim. lastan avulla ja reunat taitellaan kakun alle, jotta päällimmäisestä palasesta tulee "sämpylämäinen".
 

Kuvat on vähän hämäriä, kun sattuneesta syystä joudun yleensä koristelemaan kakut iltasella.


Alimman kerroksen päälle tehdään "salaattia". Otin vihreästä massasta kahdella ympyrämuotilla tuommoisen donitsipalasen, joka leikataan auki jostain kohtaa. Vähän samaan tyyliin kuin röyhelöä tehdessä, mutta palanen saa olla paljon paksumpi.
 

Palaset liimataan elintarvikeliimalla kakun reunoihin. Sitten nostetaan "pihvi" päälle.
 

Pihvin päälle laitetaan "tomaatin ja juuston palasia". Kakkujen läpi kannattaa laittaa tukikeppejä, jottei päällimmäinen kakku paina koko höskää kasaan. Itse käytin pillejä ja hyvin pelitti.


 Ylin kakku kannattaa laittaa pahvisen alustan päälle, sillä muuten tukikepeistä ei ole mitään iloa, vaan ne menevät ylimmänkin kakun läpi. Suihkutin air brushilla kakun päälle vielä ruskeaa väriä ja tein "seesaminsiemenet" valkoisesta massasta.
 

Kakku kiikarissa...


Onnea päivänsankarille!

Kommentit

  1. Tosi hienoa ja aiheeltaan taatusti päivänsankarille sopiva kakku :) Ihanan kuulloinen täytekin :)

    VastaaPoista
  2. Todella hieno kakku! Oot sä niin taitava!

    VastaaPoista
  3. Vau ompa hieno hampparikakku :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos <3 Tätä kakkua oli hauska tehdä =)

    VastaaPoista
  5. Wau! Tosi hieno! Varmasti on sankarilla ollut hauskaa ;D Kiva kun laitoit vaihekuvatkin.

    VastaaPoista
  6. Onpa siinä ollut hommaa! Hieno kuin mikä.

    VastaaPoista
  7. Wau, kyllä on upea!! Tosi hieno toteutus!

    VastaaPoista
  8. Kiitos ihanista kommenteista! =) Lisäsin kuvan meidän pikkujätkästäkin, joka vaanii kakkua x)

    VastaaPoista
  9. Onhan kyllä erikoinen kakku, onpas ollut varmasti mielenkiintoiset makuelämykset, makeaa hampurilaista :) . Todella hienosti ja kekseliäästi kehitelty kakku!

    VastaaPoista
  10. Todella upea kakku! Tyttö pyysi multa joku aika sitten hampurilaisen muotoista kakkua, mutta en ole vielä ehtinyt moista tekemään.

    VastaaPoista
  11. mahtava kakku ja ihana tavoittelija <3

    VastaaPoista
  12. Tosi upea kakku! Heti tuli hyvä ystävä lämmöllä mieleen, tässä taitaakin olla inspiraation lähde seuraavaan synttärikakkuun... :D

    VastaaPoista
  13. Tämä kakku on kyllä niin ihana :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3