Coca-cola jäätelö



Innostuin taas kehittelemään muutamia jäätelöreseptejä ja tästäkin tuli tosi kiva. Ostin cola-tiivistejuomaa ja testasin sitä muutamiin leivonnaisiin. Tiivistettä kannattaa lisätä aluksi varoen, jottei jäätelöstä tule liian makeaa. Tällä reseptillä tulee noin litra jäätelöä.

2,5dl kermaa
1prk (397g) kondensoitua maitoa
25-50ml cola-tiivistettä
1rkl glukoosisiirappia

Vaahdota kerma. Lisää kondensoitu maito ja glukoosi. Lisää cola tiivistettä esim. 10ml kerrallaan (lääkemitta on näppärä apu) ja maistele seosta joka välissä. Laita seos pakastuksen kestävään rasiaan ja laita pakkaseen vähintään kuudeksi tunniksi. Jäätelöä ei tarvitse sekoitella pakastuksen lomassa.

Eri cola-tiivisteissä on varmasti eroja. Käytin Aqvia-merkkistä tiivistettä, jossa on aika mieto maku. Voisin kuvitella, että Sodastream on aavistuksen tujumpaa. Laitoin tiivistettä ainakin tuon 50ml. Glukoosisiirappi ei ole pakollinen raaka-aine, mutta se tekee jäätelöstä ihanan pehmeää leikattaessa. Kondensoitua (sokeroitua) maitoa saa mm. marketeista.


Pakastin osan jäätelöstä silikonivuoissa. Jäätelö on kiva tarjoilla suoraan niistä tai sitten annokset voi kumota lautaselle ja koristella karkeilla tai nonparelleilla.

Kommentit

  1. OUMAI mikä idea! :o Aivan kertakaikkisen täydellinen idea kertakaikkiaan :D Ja takuulla hyvää! Nerokasta käyttää tuota tiivistettä myös leivonnaisiin. Kiitos tästä vinkistä, nappaan ohjeen hyvään talteen! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos!! =D Lisää coca-cola reseptejä on tulossa lähipäivinä. ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3