Porkkanapiirakka



Sain vihdoinkin testattua tätäkin ihanuutta. Kätköissä on ollut jo pitkään porkkanapiirakan resepti, jossa on otsikkona "maailman paras porkkanapiirakka". En tosin millään muista mistä moinen on mukaan tarttunut.. Mutta pakko myöntää, että yhdyn lauseeseen!

Tällä reseptillä tulee ihanan kuohkea ja mehevä pohja. Suosittelen käyttämään täyteeseen nimenomaan sulatejuustoa, vaikka tuorejuustokin kävisi.

Pohja:
5 kananmunaa
5dl sokeria
2tl ruokasoodaa
3tl leivinjauhetta
5tl kanelia
3tl vaniljasokeria
7,5dl vehnäjauhoja
2,5dl voisulaa tai öljyä
7dl porkkanaraastetta (noin ½kg porkkanoita)

Kuorrutus:
100g huoneenlämpöistä voita
200g levittyvää sulatejuustoa (esim. Rainbow)
400g tomusokeria
5tl vaniljasokeria

Pinnalle hasselpähkinärouhetta

Kuori ja raasta porkkanat hienolla terällä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon pienissä erissä lusikalla sekoittaen. Lisää voisula. Nostele lopuksi porkkanaraaste taikinan sekaan ja sekoita hyvin.

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20-25min. Anna jäähtyä.
 
Hox!
Etenkin joulun alla saa kaupoista 1kg pusseissa porkkanasosetta, joka on juuri täydellistä porkkanapiirakkaan ja -kakkuun. Sose on alunperin tarkoitettu porkkanalaatikkoa varten, mutta minä hamstraan pusseja pakkaseen juuri tätä tarkoitusta varten.
Kuorrutetta varten vaahdota voita pari minuuttia sähkövatkaimella ja lisää tomusokeri pienissä erissä. Lisää sulatejuusto ja mausta vaniljasokerilla.

Levitä kuorrute jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.
Laita piirakka jääkaappiin, jotta kuorrute hieman kiinteytyy. Piirakka kannattaa leikata paloiksi melko pian ja säilyttää suljetussa astiassa, jottei se kuiva. Piirakka soveltuu hyvin myös pakastukseen.


Piirakasta tulee myös aivan ihania cake popseja!
Porkkanakakun ohje videon kera täällä.

Kommentit

  1. Moi ja kiitos Paula! :) Sulla on aivan upeita kakkuja! :O :D Ja pitääpä testata tätäkin porkkanakakkua, etsinnässä kun on se maailman paras! :)
    Eipä mitään, ilo oli olla monelle avuksi! Olipa jännittävä päivä eilen! Luulin, että nyt helpottais, mutta sydän hyppää kurkkuun joka kerta kun puhelin soi ;) Tsemppiä sullekin odotteluun, pidetään peukkuja!

    VastaaPoista
  2. Kiitos =)
    Joo, sama. Oikein säpsähtää pystyyn, kun puhelin soi x)
    Tsemppiä sinullekin ja toivottavasti nähdään! ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3