Crème brûlée macarons



Tein seitsemäntenä blogipostauksena Koristeelliset kakut -lehdelle jutun näistä crème brûlée macaron-leivoksista. Nämä ovat tosi hauskoja ja hyvänmakuisia, mutta en tekisi näitä kuitenkaan isoihin juhliin tarjolle, sillä täyte lötkistyy hyvin nopeasti. Nämä sopivatkin paremmin esim. illalliskutsuille, jolloin paahtovanukkuaan voi liekittää juuri ennen tarjoilua. Tuosta linkistä löytyy tarkempia ohjeita ja vinkkejä macaronien valmistukseen, mutta niitä löytyy myös paljon tästä aiemmasta postauksestani.
 
Nämä macaron-kuoret tosin menivät melko hyvin pilalle. Kokeilin uutta uuniamme macaronien paistoon ja tulin siihen tulokseen, että uuni oli liian kuuma tai lämpö huonosti jakautunut. Mutta onneksi noita nyt esille kehtasi laittaa.
 
Reseptillä tulee noin 60kpl macaron-kuoria (30kpl leivoksia) ja 20kpl täytepalasia.

Macaron-kuoret
100g kananmunanvalkuaista
110g mantelijauhetta
200g tomusokeria
2tl kaakaojauhetta (tai pari tippaa ruskeaa elintarvikeväriä)
25g (2rkl) hienoa sokeria

Valmista kuoret perusohjeen mukaan.

Sain Kakkutaikurilta ihanan vinkin, miten mantelijauheen voi hienontaa tehosekoittimessa niin ettei rasvaiset mantelit jänkkiydy kulhon seinämiin, jolloin siitä tulee lähes mahdotonta siivilöidä. Mantelijauhe hienonnetaan tomusokerin kanssa, jolloin lopputulos on juuri täydellinen. Kiitos Kakkutaikurille! =)

Paahtovanukastäyte
 2,5dl kuohukermaa
3 keltuaista
45g sokeria
puolikas vaniljatanko

Pinnalle
ruokokide- tai fariinisokeria

Täytettä varten kaada kerma paksupohjaiseen kattilaan. Kaavi vaniljatangon siemenet sekaan ja kiehauta, mutta älä keitä. Anna jäähtyä. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää kerma joukkoon. Kaada täyte n.20cm halkaisijaltaan olevaan silikonikakkuvuokaan ja laita pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Täytteen voi myös kaataa metallivuokaan, mutta tällöin vuoka kannattaa vuorata hyvin leivinpaperilla, jotta täytteen saa siitä myöhemmin irti. Säilytä paahtovanukasta pakastimessa leivosten täyttämiseen asti.


Kumoa paahtovanukas leivinpaperin päälle ja leikkaa siitä ympyrämuoteilla macaronien kokoisia palasia. Ripottele pinnalle ruokokidesokeria ja paahda pintaa polttimella. Uunin vastuksen alle en näitä laittaisi. Täyte alkaa sulaa melko nopeaa lämpimässä, joten nämä kannattaa tarjoilla heti. Täyte sulaa myös jääkaapissa.


Saattaa kuulostaa hieman hankalalta, mutta ei todellakaan ollut ja nämä olivat niin hyviä, että suosittelen kokeilemaan! Laitoin muutaman leivoksen pakastimeen täytteineen päivineen, koska kaikkia ei tullut kerralla syötyä. Ihan hyvänä pysyi macaronit, vaikka yleensä näitä ei pakasteessa säilytetäkään.

Kommentit

  1. Näyttävät ihan järjettömän hyviltä! Äkkiseltään vois tosiaan luulla, että ovat työläitä tehdä, kun tuon ohjeen luki. Pitää kyllä testata näitä, ovat ihanan näköisiä.

    VastaaPoista
  2. Kyllä näihin tietty aikaa vähän meni, kun tuon paahtovanukkaan piti muun muassa antaa jähmettyä pakasteessa. Ja tietty macaroneissa on aina oma jänntyksensä. =D Mut olivat kyllä vaivan arvoisia ;)

    VastaaPoista
  3. Ahh. Näitä on PAKKO koittaa mahdollisimman pian :) ja Tiramisua myös :)

    VastaaPoista
  4. Onpa kiva idea! Näitä pitää kyllä ehdottomasti testata joskus. =)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3