SyyskakkuTämä kakku tuli entisen työkaverini läksiäisiin ja toiveena oli jokin syysteemainen kakku. Minulle syyskakusta tuli heti jostain syystä mieleen tämäntyylinen koristelu.

Olen pari vuotta sitten tehnyt kaverille tämän syyskakun, johon muovasin sokerimassasta vihanneksia, sieniä ym. Mutta tähän kakkuun halusin jotenkin enemmän tyylikkyyttä. Tykästyin tämän kakun koristeluun kyllä kovasti. Kakusta riittää ainakin kolmellekymmenelle henkilölle. Kakku on gluteeniton.


Pohjina on 24cm ja 18cm gluteenittomat sokerikakkupohjat. Tein muistaakseni 9munan taikinan ja jaoin sen noihin kahteen vuokaan. Täytteenä on suklaa- ja vadelmamousset. Kakun täyttämisestä voi lukea tarkemmin täältä.


Kakku on kuorrutettu sokerimassan ja ruskean satin ice massan sekoituksella. Päälle suihkutin vielä kulta sprayta. Massaa kannattaa varata yhteensä kilo. Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla ja kerroskakun kokoamisesta voi lukea täältä. Reunanauhat leikkasin oranssista massasta. Koristeet ovat joko marsipaania tai sokerimassaa.


 Lehdet on leikattu muoteilla massasta, johka sekoitin marmorimaiseksi käyttämällä keltaista, punaista ja oranssia massaa. Tuosta sokerimassan marmoroimisesta taitaa löytyä jokin videonpätkä täältä.


Kiitokset Irjalle!

Kommentit

 1. Kauniin kakun olet taas tehnyt!

  VastaaPoista
 2. Oi kun on kaunis kakku! Siis aivan ihana ♥ Millainen muotti tuo kukkamuotti oli? Taas sain mahtavia ideoita...♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Muottini taitavat olla nämä: http://www.ullanunelma.fi/painettavat_muotit-_gerbera_45_mm_ja_55_mm. Vaikka tuo on gerberamuotti, niin mielestäni auringonkukka onnistuu niillä ihan samalla tavalla ;)

   Poista
 3. Tämä on kyllä kaunis kakku! Tyylikäs!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3