Dummy cake vol.5



Tässä viides koristekakkuni eli tämä ei ole syötävä vaan tulee vitriiniini koristeeksi. 
Päällystin kolme eri kokoista (26cm, 20cm, 15cm) styroks pohjaa sokerimassalla. Tämmöisiä harjoituskakkuja on kiva askarrella aina välillä.

Kaikki koristeet ovat syötäviä, paitsi tuossa alimmassa kerroksessa oleva timanttinauha, joka on ostettu askarteluliikkeestä. Mielestäni ei-syötävät koristeet ovat kakussa ihan ok, mutta jos niitä on liikaa, niin sitten siinä menee jo vähän kakkutaiteilun idea. Ja lastenkakkuihin laittaisin vain syötäviä koristeita. 


Näin videon kakusta, jossa oli tehty tuommoinen timanttinauha tuhansista hopeakuulista. Koristeluun oli mennyt monta tuntia ja sitä teki kolme ihmistä.  Minusta tuo on jo hieman ajan hukkaa.. Hopeakuulat ovat muuten laittomia joissain Yhdysvaltain osavaltioissa ilmeisesti tukehtumisriskin vuoksi. Aika hassua, koska ne ovat niin yleisiä.


Keskikerrokseen sumutin paaaljon syötävää hopea sprayta. Koko keittiö oli lopulta kimalteen peitossa... Olisi kannattanut tietty mennä ulos suhuttamaan tuotakin, mutta -20asteen pakkasella ei oikein huvittanut. Lipare keskimmäisessä kakussa on tarkoitus olla kangasmainen. Meinasin ensin laskostaa massan, mutta siitä olisi tullut liian paksu ja ruma, joten kiedoin vain palan kakun ympärille ja tein veitsellä viiltoja. Camee koriste on tehty muotilla ja lisäksi siinä on sokerihelmiä.

Ylimmän kerroksen ruutukuviot ovat vähän vinossa.. Tarkkasilmäinen ehkä huomaakin missä meni vikaan. Mutta onneksi minulle ei iskenyt mikään perfektionistifiilis vaan olen tyytyväinen tähän koristeeseen. Koristeena lisäksi sokerihelmiä.

 
Tein tuon koristeen kakun päälle, mutta se sitten räksähti tuosta keskeltä rikki.


Tässä kuva vielä vähän vaiheessa olevasta vitriinistäni keittiössä. Tyhjäksi jääneeseen vitriiniin tulee koristeeksi feikkikakkuja ja toimii samalla pienenä kakkunäyttelynä. Mukava itsekin ihailla omia töitään eikä aina tuhota niitä. Tuolla tämä kakku töröttää ylähyllyllä. Koriste ei itseasiassa edes mahdu kunnolla kaappiin, joten sen rikkoutumisella ei ollut niin väliä. Alahyllylle ajattelin tehdä vielä kaksi kerroskakkua. Ja rakkaan edesmenneen mummuni kakkukuva on esillä.



Kommentit

  1. Kaunis kakku. Vähän samantyylinen on suunnitteilla yksiä häitä varten, sama värimaailma. Mietin samaa ideaa yhden kerroksen suihkuttamisesta hopeasprayllä. Miten paljon spray tarttui käsiisi? Ainakin koristeet, joihin hopeaa on suihkittu, tahraavat sormet.

    VastaaPoista
  2. Kiitos =) Käsiin ei hirveästi tuota sprayta tarttunut, mutta sitä leijailee todella helposti ympäriinsä ja kimalletta oli tosiaan tosella puolen keittiötäkin. Onneksi se tuoksuu hyvälle. Vähän kuin poltetulle sokerille. =D Mut tosiaan kannattaa mennä ulos suihkuttelemaan, jos vain suinkin pystyy. Toinen vaihtoehto on tietty maalata kakku hopean värisellä tomujauheella, johon on sekoitettu hieman vodkaa. Näin väriä ei leijaile ympäriinsä ja lopputulos on nätti. Tosin spraylla saa ehkä varmimmin tasaista jälkeä, jos ei ole paljon kakkuja maalannut.. Ja vodka tosiaan haihtuu pinnalta hetkessä samaan tyyliin kuin käsidesistä. Ei imeydy kuorrutteeseen. =)

    VastaaPoista
  3. Niin ja lisäisin vielä sen, että jos suihkutettua kakkua menee kovin sormeilemaan, niin kyllähän siiä tietty väriä tarttuu. Itse päällystin tuon kerroksen vielä tuolla valkoisella massanpalasella, niin siitä oli näppärä siirtää tuota yhtä kerrosta. Oikeaa kakkua kannattaa nostaa pohjasta jollain leveällä nostimella ja välttää koskemasta enää värjättyä massaa.
    Maalatusta kakusta ei irtoa väriä läheskään niin helposti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OK. Kiitos. Pitää varmaan tehdä pikkuinen testikakku, niin näkee itsekin, kuinka se käyttäytyy.

      Poista
  4. Todella upea luomus jälleen kerran.Näitä on niin ilo katsella.Oot niin taitava!!

    VastaaPoista
  5. Vau mitä kakkuja, tosi hienoja! :-) Ja hauska idea tuo kakku-vitriini! :-)

    VastaaPoista
  6. Tosi upea! Kiva tuo sun kakkukaappi!

    VastaaPoista
  7. Onpa tyylikkään kaunis kakku ja paljon ihania ohjeita täällä blogissasi:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3